Právě vysíláme

Stát znovu zpřísní pravidla. Reaguje tak na rekordní nárůst nových případů koronaviru

29. června 2020 10:08
Stát znovu zpřísní pravidla. Reaguje tak na rekordní nárůst nových případů koronaviru

Ministr zdravotnictví vystoupil dnes na tiskové konferenci v souvislosti s rekordním nárůstem počtu nakažených koronavirem v České republice.

Na tiskové konferenci mimojiné zaznělo, že podíl nakažených k počtu testů byl v neděli 16,83 %, což je nejvíce od 10. března, tedy od začátku epidemie. Testovalo se přitom méně, ale cíleně – hlavně v ohniscích nákazy.

Ministr zveřejnil nová, přísnější pravidla, která budou od úterý platit pro okresy Karviná a FrýdekMístek. Ve zdravotnických zařízeních bude nutné zavést vstupní filtr. Budou zakázány návštěvy pacientů v nemocnicích. Pacienti přijímaní do nemocnic budou muset mít negativní test na Covid-19. Výjimkou jsou pacienti, kteří potřebují akutní péči. Testovat se budou i zdravotníci. Zákaz návštěv, testy nových klientů a zaměstnanců platí i pro domovy pro seniory. Hromadné akce vnitřní i venkovní se mohou konat maximálně do 100 osob, musí se dodržovat rozestup nejméně 2 metry. Restaurace, bary a další se musí od 23:00 hodiny do 8:00 hodiny ráno uzavřít. Omezuje se i provoz koupališť, může na nich být maximálně 100 lidí.

Povinnost nosit roušky zůstane i po 1. červenci ve zdravotnických zařízeních, v Praze v metru a při vnitřních hromadných akcích.

Zdroj: ČTK

Články, které by tě mohly zajímat