Právě vysíláme

Statistika promluvila: Nejvíc lidí umírá na Tři krále! Kolik a proč?

5. ledna 2019 9:10
Statistika promluvila: Nejvíc lidí umírá na Tři krále! Kolik a proč?

„Hezkou neděli,“ vzkazuje svým čtenářům The Mirror. „Je to den mrtvých!“ Statistici z britského statistického úřadu se rozhodli zjistit, kdy umírá nejvíc a kdy naopak nejmíň lidí a taky celoroční průměr úmrtí na den.

Nejhůř z jejich šetření vyšel 6. leden, který letos připadá na tuto neděli. Oproti celoročnímu průměru, který činí 1 387 zesnulých denně, má tenhle den na kontě téměř o čtvrtinu smrtí víc – 1 732.

Dnem, kdy svět opouští nejméně Britů (1 208), pak je 30. červenec. Nemusíme dlouho přemýšlet, abychom vytušili vliv ročního období. Dlouhé dny, sluníčko a teplo lidem rozhodně dávají více síly i chuti do života než mráz a nekonečné zimní noci.

Když vám však prozradíme, že všechny termíny z pomyslné TOP 10 spadají do období mezi 30. prosincem a 9. lednem (nevešel se pouze třetí den nového roku), nabízí se ještě jeden zajímavý pohled. „Lidé, kteří jsou těžce nemocní, si často vytyčují poslední cíle,“ říká James Dunn, spoluzakladatel firmy, která se stará o internetové „vlastnictví“ lidí po jejich smrti. „Proto nepřekvapí, že nás tolik lidí opouští právě po vánočních svátcích, na které se každý těší.“

Zdroj: Mirror.co.uk

 

Při focení selfie zahynulo ve světě jen za roky 2011-2017 už 259 lidí

Články, které by tě mohly zajímat