Právě vysíláme

Sto let staré dopisy Santovi. Některé vás dojmou, z jiných zamrazí

22. prosince 2018 14:10
Sto let staré dopisy Santovi. Některé vás dojmou, z jiných zamrazí

Doba se mění a lidé s ní. A tak se není čemu divit, že sny a přání dnešních dětí se dost liší od těch, co měli chlapci a dívky na přelomu 19. a 20. století.

Některá psaní vás doslova vyděsí.

Milý Santo, moje panenka měla velmi ošklivou nehodu. Praštila hlavou do dveří a teď žádnou nemá. Mohl bys jí prosím přinést hlavu? – Olga, Illinois (1903)

Milý Santo, chci malý mlékařský vůz, klauna a slona. Usekl jsem si prst a moc to bolí. Boots a já jsme si hráli se sekačkou, ale jsme hodní kluci, tak za námi přijď. – Louie, Mississippi (1911)

Milý Santo, zrovna jsme se přestěhovali na pustý a divoký západ. Je tu spousta psounů. Tak mi nezapomeň přinést pušku. – Artie, Colorado (1900)

 Jiná dojmou.

Milý Santo, spousta dětí po tobě bude chtít dárky, které tě budou stát hodně peněz. Tak jsem si řekl, že ti popřeju šťastné a veselé Vánoce a dlouhý život, ať je díky tobě šťastných co nejvíc lidí. – Vinnie, Florida (1915)

Milý Santo, maminka říkala, že jsem zlobil a k Vánocům nic nedostanu. Tak prosím dej všem chudým dětem a sirotkům něco hezkého. Moc mě mrzí, že jsem nebyl hodný. – Guy, Kansas (1905)

Milý Santo, můj tatínek umřel a situace, v jaké jsme s maminkou, nám nedovolí oslavit Vánoce. Budu ti moc vděčný za krabici s nářadím a holiny, abych mohl roznášet noviny i za špatného počasí. – Sanford, Washington, D.C. (1909)

 A další pobaví.

Milý Santo, přines mi prosím kamna, stůl, dvě židle a panenku. Můj bratranec John říkal, že tě zastřelí, až se objevíš u jejich domu. Tak pojď nejdřív k nám. – Carolyn, Delware (1920)

Milý Santo, maminka říkala, že tví sobi jsou mrtví a tvoje saně se rozbily. Ale můžeš přijet na nádraží a někdo tě doveze k nám! – Myra, Jižní Karolína (1914)

Milý Santo, přines mi panenku. Jestli nepřineseš panenku, vůbec sem nechoď. Neonemocni a neumři před Vánocemi! – Eugena, Západní Virginie (1910)

Zdroj: HuffingtonPost.com

Jak můžete vytěžit maximum z posledních dní v letošním roce? Prozradí vám to vaše znamení zvěrokruhu

Články, které by tě mohly zajímat