Právě vysíláme

Taťána Makarenko má velký strach o rodinu na Ukrajině. Jejího bratra už naverbovali

25. února 2022 12:29
Taťána Makarenko má velký strach o rodinu na Ukrajině. Jejího bratra už naverbovali

Rusko zahájilo útok na Ukrajinu a lidé, kteří mají v zemi své rodiny a blízké, zažívají patrně ten největší strach v životě. V ukrajinské Oděse žije i otec a bratr bývalé modelky Taťány Makarenko.

Ředitelka soutěže Miss Czech Republic má velký strach o své blízké. Ačkoliv bydlí od dětství v České republice, na Ukrajině stále žije její otec a nevlastní bratr. A jak nyní modelka uvedla pro server Super.cz, právě její bratr byl po ruské invazi naverbován na vojnu. „Bráchu teď odvezli, jsem strachy bez sebe. Byla vyhlášena kompletní mobilizace, tedy všichni ve věku 18 – 60 let jsou povoláni do boje. Tatínkovi je 55 let,“ řekla Makarenko, která by ráda dostala rodinu do České republiky, ale v tuto chvíli to není možné. „Je tam stanné právo, nikam nemůžou,“ dodala. Tatínka s bratrem tak může zatím podporovat jen finančně.

Od začátku ruské invaze na Ukrajinu přišlo o život 137 ukrajinských občanů, vojáků i civilistů. Dalších 316 Ukrajinců bylo zraněno. V projevu krátce před čtvrteční půlnocí to oznámil ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Ruská armáda ve čtvrtek ráno zahájila rozsáhlý letecký, námořní i pozemní útok na Ukrajinu. Navzdory tvrzení Ruska, že útočí pouze na vojenské cíle, byly podle Zelenského zasaženy i civilní objekty.

Makarenko se svým přítelem

Články, které by tě mohly zajímat