Právě vysíláme

To jste možná netušili. O čem měl původně být slavný film Pretty Woman?

28. prosince 2022 12:06
To jste možná netušili. O čem měl původně být slavný film Pretty Woman?

Film Pretty Woman vim možná neunikl ani o letošních Vánocích a opět jste se na slavnou romantickou komedii podívali. Co jste ovšem možná o snímku netušili?

Julia Roberts se rolí zamilované prostitutky proslavila po celém světě a spolu s Richardem Gerem se stala nezapomenutelnou filmovou dvojicí. Stačilo ovšem málo a krásná Roberts se ve filmu vůbec neobjevila. Zpočátku se totiž mělo jednat o silné sociální drama, které by přiblížilo život prostitutek na ulici. Snímek měl nést název 3000 dolarů a v závěru filmu měl Edward vyhodit Vivien z vozu, protože se nedokázala zbavit drogové závislosti. 

Julia Roberts se domnívala, že film opravdu bude dramatem, a tak roli s radostí přijala, když se ovšem dozvěděla o změně scénáře, chtěla z práce vycouvat. Až později ji k natáčení přemluvil režisér Gery Marshall. Z filmu chtěl odstoupit i Richard Gere, toho ovšem nakonec přemluvila samotná Roberts, která mu údajně podstrčila papírek se vzkazem: „Prosím, přijmi tu roli.“ Že se film stane kultovním? O tom herci neměli zprvu ani tušení. 

Při natáčení intimních scén se Roberts velmi styděla. Herečka se před kamerami odmítala ukázat nahá. Filmaři proto využili práci dublérky a její tělo umístili i na filmový plakát. Přípravy na roli Vivian ovšem Robert pojala velmi poctivě. Před natáčením se scházela se skutečnými prostitutkami, aby se o jejich životě dozvěděla co nejvíc. 

Články, které by tě mohly zajímat