Právě vysíláme

Únosce buldočků Lady Gaga si odsedí 21 let ve vězení

6. prosince 2022 12:57
Únosce buldočků Lady Gaga si odsedí 21 let ve vězení

Soud udělil trest 21let odnětí svobody střelci a únosci psů americké popové zpěvačky Lady Gaga.

Devatenáctiletý James Howard Jackson nepopřel vinu v pokusu o vraždu muže, který zpěvaččiny psy venčil. Jackson jej při krádeži, na které se podíleli další dva muži, střelil do hrudi.

Policie uvedla, že fakt, že francouzští buldočci patřili známé hudebnici, byla náhoda a únosci si je vytipovali pro jejich cenu, která se ve Spojených státech pohybuje v řádu tisíců dolarů (desítek tisíc korun). Lady Gaga ani její zástupci na rozsudek zatím nereagovali.

„Je těžké uvěřit, že už to budou dva roky, co jsem bral (buldočky) na večerní procházku, když jsem zničehonic bojoval o to, aby nebyli ukradení. Ale to nebylo všechno, byl jsem mlácen, škrcen, postřelen a ponechán na chodníku, abych vykrvácel,“ vypověděl u soudu Ryan Fischer, který psy hlídal.

Policie v souvislosti s incidentem zatkla pět lidí, tři z nich prokuratura považovala za pachatele únosu a dva si již vyslechli trest u soudu. Kromě Jacksona byl odsouzený už i 20letý Jaylin Keyshawn White, který se ke krádeži psů přiznal a v srpnu dostal u losangeleského soudu čtyřletý trest odnětí svobody.

Lady Gaga a její buldočci (Zdroj: Profimedia)

 

Články, které by tě mohly zajímat