Právě vysíláme

Už jste slyšeli označení „pansexuál“? A víte, co to znamená?

19. září 2018 13:10
Už jste slyšeli označení „pansexuál“? A víte, co to znamená?

Zpěvák Brendon Urie z kapely Panic! At The Disco se letos v červnu stal nejnovější hudební celebritou, která se přiznala k pansexualitě. Tuto málo známou sexuální orientaci pronásleduje řada mýtů a falešných dojmů, které ji většinou řadí k bisexualitě. My vám dnes vysvětlíme, v čem spočívá pansexualita a jak poznáte, zda jste pansexuálové, či ne.

Pojem pansexualita se objevil už v roce 1917 a stahuje se k řeckému slovu „pan“, znamenající „vše“. Pansexuály přitahují lidé bez rodílu pohlaví a to v romantickém, sexuálním či citovém smyslu. Liší se tak od bisexuálů, které přitahují buď muži, nebo ženy.

Na první pohled se nejspíš zdá, že pansexuálové musí často střídat partnery, ale opakem je pravdou. Pansexuálové spíš vyhledávají trvalejší, vážnější vztahy s jejími partnery, ať už jakéhokoliv pohlaví. K pansexualitě se zatím přiznalo malé procento lidské populace, ale díky přiznání řadě hudebních hvězd jako Miley Cyrus, Janelle Monaé, či Brendon Urie se dá předpokládat, že se k odvážnému „coming outu“ přidá víc lidí. Láska je láska!

Zpěvačka Janelle Monáe patří mezi slavné hudebníky, které se přiznaly k pansexualitě

 

Zdroj: Urban dictionary, Variety, Stop Homophobia.com, Insider, Instagram

 

Transexuál udivuje maskérským umem

Články, které by tě mohly zajímat