Právě vysíláme

V Íránu lidé olizují svatyně, aby dokázali, že se nebojí koronaviru!

4. března 2020 16:10
V Íránu lidé olizují svatyně, aby dokázali, že se nebojí koronaviru!

Koronavirus se šíří po celém a světě a na planetě zavládla velká panika. Nejenže lidé skupují potraviny a respirátory, ale dokonce se dopouští i opravdových šíleností.

Na internetu se objevila znepokojivá videa z Íránu, na nichž lidé líbají a olizují dveře svatyní navzdory tomu, že se země potýká s šířením nového koronaviru. Jedná se o záběry lidí, kteří olizovali kovové mříže a dveře ve svatyni v Komu. Na jednom z videí věřící uvádí, že mu je jedno, co se stane, i když by dostal koronavirus.

Rádio Svobodná Evropa/Rádio Svoboda uvedlo, že lidé na sociálních sítích vyzývali své spoluobčany, aby se se nebáli, a někteří tvrdili, že svatyně jsou vůči koronaviru imunní. „Přestaňte lidi tak strašit koronavirem. Koukněte na mě. Olizuji svatyni. Koronavirus nemá žádný dopad na šíitské svatyně,“ uvedl na videu jeden muž v Komu. Jiný se nechal slyšet, že olíznutím mříže vlastně virus odstraňuje a činí místo bezpečné pro ostatní. Podle rádia byl muž z jednoho z těchto videí 29. února zatčen.

Podle oficiálních údajů nemoc Covid-19 v zemi zabila 92 lidí a nakažených je 2 922 včetně 23 členů parlamentu. Neoficiální údaje ale uvádějí stovky obětí pohřbívané v masových hrobech a přes deset tisíc nakažených.

 

 

Zdroj: ČTK

Články, které by tě mohly zajímat