Právě vysíláme

V Německu natočí vlastní verzi oblíbeného seriálu PAN TAU! Jak vypadá hlavní představitel?

7. srpna 2020 14:10
V Německu natočí vlastní verzi oblíbeného seriálu PAN TAU! Jak vypadá hlavní představitel?

Snad každý v České republice zná dětský televizní seriál Pan Tau. Oblíbený příběh o muži s kouzelnou buřinkou je v tuzemsku velmi populární. a ačkoliv se natočil ještě v Československu, stále se v televizi reprízuje. Nyní svou vlastní verzi Pana Tau natočí i v Německu.

Německá televize ARD začne letos na podzim vysílat nové díly oblíbeného dětského seriálu Pan Tau, který v 70. letech minulého století natáčela československá televize v západoněmecké koprodukci. Původní tvůrci seriálu, režisér Jindřich Polák, scénárista Ota Hofman, ani představitel hlavní role Otto Šimánek už nežijí. Práva k natočení dalších dílů si před několika lety zajistila německá produkční společnost Caligari.

Čtrnáctidílná série byla natočena v Německu, v angličtině a s britskými a německými herci. Hlavní postavu usměvavého gentlemana s kouzelnou buřinkou ztvárnil anglický stand-up komik Matt Edwards.

V letech 1970 až 1978 vzniklo v československo-západoněmecké koprodukci 33 dílů televizního seriálu Pan Tau, v němž se hlavní postava uměla mimo jiné mnohonásobně zmenšit. Usměvavý chlapík v obleku a s neodmyslitelnou čarovnou buřinkou, který v prvních dvou ze tří seriálových řad nemluvil a se světem komunikoval pantomimou a tancem, si dětská srdce získával kouzelnými kousky.

 

Zdroj: ČTK

Články, které by tě mohly zajímat