Právě vysíláme

V Norsku otevřeli první podvodní restauraci v Evropě! Její vzhled bere dech

27. března 2019 12:10
V Norsku otevřeli první podvodní restauraci v Evropě! Její vzhled bere dech

V Norsku otevřeli první restauraci v Evropě, která se nachází pod hladinou moře! Restaurace Under nabízí exkluzivní menu pro 40 hostů spolu s unikátním pohledem do Severního moře.

Unikátní projekt

Restaurace Under leží nedaleko norského města Lindesnes, na jižním pobřeží této skandinávské země. Její vzhled byl navržen s účelem vzdorovat nepříjemným mořským podmínkám, které se v této oblasti můžou vyskytovat. Celková struktura restaurace je proto 34 metrů dlouhá a je pokrytá vrstvou cementu, již činí 45 cm!

Under

Výhled z restaurace Under

Hlavní jídelna se nachází až 5 metrů pod hladinou moře. Jednu stranu této místnosti tvoří prosklené okno, odkud se návštěvníci restaurace můžou koukat na ryby či jiné členy místního mořského ekosystému.

Under

Hlavní jídelna

V restauraci Under se bohužel nenajíte levně. Osmnáctichodové degustační menu vyjde jednoho zákazníka na částku přesahující hranici 6 000 Kč! O jídlo v této unikátní restauraci se stará známý dánský kuchař Nicolai Ellitsgaard, jehož specialitou je čerstvá, skandinávská kuchyň.

 

Co si o tomto typu restaurace myslíte vy? Chcete, aby se takových restaurací po Evropě objevilo víc? Dejte nám vědět váš názor do komentářů!

Zdroj: Maxim, Under, Instagram, snohetta.com

Články, které by tě mohly zajímat