Právě vysíláme

V úterý otevírají papírnictví a obchody s dětským oblečením

19. ledna 2021 9:10
V úterý otevírají papírnictví a obchody s dětským oblečením

Vláda reagovala na vstup České republiky do čtvrtého stupně a otevřela papírnictví a obchody s dětským oblečením a obuví. Rozhodla se tak i vzhledem k poptávce rodičů po tomto zboží po Novém roce.

Premiér Andrej Babiš (ANO) v neděli v České televizi mluvil také o otevření obchodů se spodním prádlem, těm zatím výjimka udělena ale nebyla. Vláda se tak rozhodla s ohlédnutím na doporučení hygieniků.

Papírnictví sice otevření vítají, ale velkou návštěvnost podle informací ČTK, zvláště v obchodních centrech, neočekávají. Musely by se otevřít i další obchody, fungovat by musely znovu začít také kancelářské provozy.

Dětské oblečení, spodní prádlo nebo papírenský sortiment do prodeje už před časem vrátily některé potravinářské řetězce. Společnost Tesco na základě opakovaných požadavků zákazníků, které považuje za odůvodněné, nabízí spodní prádlo a ponožky, oblečení a obuv pro děti do sedmi let, papírenské potřeby pro školáky a pro práci z domu, ale třeba také pyžama a župany. Spodní prádlo nebo ponožky jsou dostupné třeba i v hypermarketech Globus.

Děti se do škol nevrátí

Jak zároveň uvedl na svém Twitteru ministr Robert Plaga, děti se do škol zatím nevrátí a pokračovat budou v současném režimu výuky. Aktuálně jsou otevřené pouze mateřské a speciální školy a první a druhé třídy škol základních. Podle mluvčí ministerstva školství Anety Lednové je nyní prioritou vrátit do škol také žáky posledních ročníků základních a středních škol.

„Dohodli jsme se na tom, že zatím není vhodné, aby se zvyšoval počet tříd, které navštěvují školy. Je potřeba dosáhnout zejména stabilizace stavu a ústupu zatížení nemocnic,“ poznamenal Blatný s tím, že o termínu budou s Plagou ještě diskutovat. Nebude to však dříve než v únoru.

Zdroj: ČTK

Články, které by tě mohly zajímat