Právě vysíláme

Vémola po zrušeném boji s Kinclem: Poprvé v životě jsem nad zápasem nepřemýšlel

7. prosince 2022 14:10
Vémola po zrušeném boji s Kinclem: Poprvé v životě jsem nad zápasem nepřemýšlel

Prosincový galavečer organizace Oktagon v pražské O2 areně přišel o hlavní zápas. Karlos Vémola ze zdravotních důvodů zrušil titulový souboj MMA ve střední váze s Patrikem Kinclem.

Sedmatřicetiletý bojovník je od minulého týdne v nemocnici se zánětem v těle. O zrušení souboje dnes informovali zástupci Oktagonu.

„Situace nás všechny samozřejmě velice mrzí. Přejeme Karlovi co nejrychlejší uzdravení a věřím, že se nám nový termín povede najít brzy,“ uvedl spolumajitel organizace Ondřej Novotný v tiskové zprávě.

Kincl, který je držitelem pásu Oktagonu, by se měl 30. prosince v O2 areně představit. O jeho novém soupeři organizace jedná. Variantou je být souboj se Srbem Aleksandarem Iličem, kterého Vémola v červenci porazil a získal titul v polotěžké váze do 93 kg.

Zdravotní stav Karlose Vémoly byl v posledních dnech velmi vážný a dle posledních informací doslova bojoval o život. Projevily se u něj vysoké horečky a další komplikace. „Ve středu jsem na tom byl špatně a pamatuju si, že poprvé v životě se mi stalo, že jsem nad zápasem vůbec nepřemýšlel. Protože jsem byl v takových bolestech a bylo mi tak zle, že jsem pořád říkal doktorovi, že má můj kluk zítra narozeniny. A jediný, co jsem měl v hlavě, byly jeho narozeniny. Takže jsem rozhodně neřešil nějaký zápas,“ uvedl zápasník pro iSport.cz s tím, že nad zrušeným zápasem nyní nepřemýšlí a jde mu jen o jeho vlastní zdraví. Co nejdříve by se totiž rád vrátil domů za rodinou.

Ačkoliv fanoušci MMA neuvidí v kleci Vémolu, zápas se neruší. Promotér Oktagonu David Novotný pro iSport, cz uvedl, že organizace hledá pro Kincla náhradu. Soupeř ale ještě známý není.

Zdroj: ČTK

Články, které by tě mohly zajímat