Právě vysíláme

Veterán druhé světové války vybral přes 372 milionů Kč pro zdravotníky!

17. dubna 2020 9:10
Veterán druhé světové války vybral přes 372 milionů Kč pro zdravotníky!

Angličan Tom Moore, jenž byl vojákem ve druhé světové válce, vybral v přepočtu přes 372 milionů Kč pro zdravotníky ve Velké Británii! Jak to dokázal?

Hrdinský čin

Bývalý kapitán britské armády Tom Moore se minulý týden rozhodl, že chce pomoct zdravotníkům ve Velké Británii v boji proti koronaviru. Devětadevadesátiletý veterán si proto dal cíl, že stokrát přejde svoji zahradu. Jeho rodina mu následně vytvořila profil na sociálních sítích, kde o svých aktivitách dával vědět.

Moorův původní cíl byl pouhých 1 000 liber (v přepočtu přes 31 000 Kč). Tuto metu se rodákovi z hrabství Yorkshire podařilo několikanásobně překonat. Při posledním pochodu se mu podařilo vybrat neuvěřitelných 12 487 718 liber, což je přes 372 milionů Kč. Suma, kterou se mu podařilo vybrat, byla tak vysoká, že server, přes který peníze vybíral, na chvíli spadl!

Kapitán Tom Moore během druhé světové války sloužil v Indii a v Barmě

Statečný Angličan po splnění svého úkolu poděkoval všem zdravotníkům, kteří v první linii riskují svoje životy. „Vzpomeňte si na to, že se z toho nakonec dostaneme. Všechno bude v pořádku. Slunce si na nás znovu posvítí a mraky půjdou pryč,“ vzkázal statečný senior.

Zdroj: Sky News, BBC, Just Giving, Twitter

Články, které by tě mohly zajímat