Právě vysíláme

Víkendový bizár Agáty, Veroniky Žilkové a Soukupa: Do rodinných problémů byl namotán i ministr Rakušan

19. února 2024 11:24
Víkendový bizár Agáty, Veroniky Žilkové a Soukupa: Do rodinných problémů byl namotán i ministr Rakušan

Bizarní rodinné hádky mezi Agátou Hanychovou, Jaromírem Soukupem a Veronikou Žilkovou pobavily český internet. Do kauzy se navíc nečekaně dostal i ministr vnitra Vít Rakušan.

Agáta Hanychová odjela na jarní prázdniny se svými dvěma dětmi a manželem Mirkem do Paříže. Nejmladší dcera Rozárka pak odletět nemohla, a tak zůstala v péči babičky Veroniky Žilkové. Jaromír Soukup ovšem už na začátku víkendu rozjel „pátrací akci“ a tvrdil, že nějaký čas nevěděl o tom, kde se jeho dcera nachází. Agáta mu totiž dle jeho slov nedala vědět, že Rozárka bude u babičky.

Soukup pro deník Blesk uvedl, že se Agátu snažil kontaktovat a zjistit, kde jeho dcera je. Hanychová prý ale na jeho zprávy nereagovala, a tak se moderátor TV Barrandov rozhodl na radu právníka kontaktovat policii. Ta ho informovala, že se dcera nachází u babičky, tedy Veroniky Žilkové, a pro jistotu jede do domu i hlídka.

O „přepadení“ policie dala vědět v neděli ráno na svém instagramu sama Veronika Žilková. Ta napsala velmi rozčílený příspěvek o tom, jak prý dle jejích slov „policejní zásah“ probíhal. „A dost! Včera vtrhla Policie ČR do domu Agáty, aby našla Rózu doma v pohodě u večeře. Před domem policejní zásah a pak i můj příjezd z divadla fotili bulvární fotografové. To vše na příkaz Jaromíra Soukupa,“ uvedla Žilková a do svých rodinných problémů zatáhla i ministra vnitra Víta Rakušana. „Pane Rakušane, takhle úkolujete policii? Není důležitější hledání opravdového nebezpečí pro občany? Proč policie nekontaktovala matku a raději vtrhla do domu a vyděsila dítě i s profi chůvou?“ napsala.

A aby celá situace byla o něco více bizarnější, reagoval na slova Žilkové i sám ministr. „Podle některých jsem jako ministr vnitra neschopný, podle jiných zase všehoschopný. Čeho určitě schopný nejsem, je úkolování policie, co má, nebo naopak nemá dělat. Policie ví, jaké jsou její povinnosti. Laická veřejnost o tom má pořád zkreslené představy, jak zjišťuji i během svých Debat bez cenzury,“ napsal Rakušan a svůj příspěvek věnoval právě Žilkové.

Zatímco Agáta se v těchto dnech vrací z dovolené, která se prý kvůli Soukupovi musela přesunout z Kanárských ostrovů na pár dní ve Francii, Jaromír Soukup podává do médií své vlastní vyjádření a rozhodně si v něm nebere servítky. Své bývalé přítelkyni vzkazuje, že péče o dceru je jasně rozdělena soudem. „Paní Dopitová pravděpodobně vůbec nerozumí, že pečovat musí osobně v jejích časech, a já musím pečovat osobně v mých časech. Také nechápe, že Rozárka má dva rodiče. Víkendy, kdy má pečovat o dceru, paní Dopitová pravidelně tráví bez Rozárky, neboť ji péče o ni evidentně obtěžuje. Je na horách či v Paříži, aniž by otec byl informován,“ uvedl a pro deník Blesk se rozpovídal i o tom, jaký má vlastně vztah s Veronikou Žilkovou. „Paní Žilková nemá právo pečovat o Rozárku bez mého souhlasu. Soudní spory a odloučení od mé dcery zahájila její dcera, paní Dopitová, tak si nemůže stěžovat, že trvám na dodržování pravidel určených soudem. O odjezdu paní Dopitové na 4 dny a odložení Rozárky třetím osobám neznámo kde jsem nevěděl. Dozvěděl jsem se to z médií. Předpokládám, že paní Žilková má můj telefon,“ uvedl a přiznal, že se svou minulou potencionální tchýní se vlastně příliš moc nezná. „Herečku Žilkovou jsem viděl 4x v životě, z toho jednou v televizi. Tchyně století mě pozvala jednou za rok a půl na oběd. Jednou,“ řekl a zaútočil i na Agátu: „Paní Žilková píše, že mám její číslo. V tom má pravdu. Co však opomněla, je fakt, že si mě zablokovala poté, co jsem ji požádal o pomoc řešení opakovaných alkoholových excesů její dcery,“ uvedl a pravděpodobně narážel tak na bulvární kauzu minulých dní, kdy se řešilo, zda Agáta řídila či neřídila pod vlivem alkoholu.

Články, které by tě mohly zajímat