Právě vysíláme

Vše je pravda: Rodina Dominika Simona potvrdila jeho konflikt s Filipem Hronkem

19. května 2022 8:10
Vše je pravda: Rodina Dominika Simona potvrdila jeho konflikt s Filipem Hronkem

V úterý v podvečer zaskočil české fanoušky výsledek zápasu hokejové reprezentace, která podlehla v nájezdech Rakousku. Výkon hráčů byl tristní, šedesát minut na ledu spíše odkroužili. A jak se nyní zdá, výrazně jej ovlivnilo dění v kabině. V ní měl mezi Dominikem Simonem a Filipem Hronkem vypuknout konflikt, jehož následkem byl odjezd staršího z hráčů z mistrovství světa.

Jak nyní potvrdila rodina Simona, ke konfliktu skutečně došlo.Dominika to jako týmového hráče moc mrzí a omlouvá se týmu i vedení,“ uvedla pro iDnes.cz. Jak dodala, dění šampionátu opustil kvůli osobním a rodinným důvodům. „Nervy a emoce z ledu a osobního života vynesl i mimo led, když zkoušel vyvolat potyčku se spoluhráčem,“ potvrdila rodina Simonovy psychické problémy i fyzický kontakt.

„Z pohledu hráče byla sezóna velice náročná. I proto se Dominik z osobních důvodů se štábem české reprezentace dohodl na opuštění šampionátu,“ dodala v prohlášení.

O odjezdu Simona z dění mistrovství světa poprvé promluvil i manažer týmu Petr Nedvěd. „Odpojil se z osobních důvodů. Je to pro nás ztráta, ale vliv na chod mužstva to nemá. Zkrátka se stalo. Jelikož jde o velmi citlivou osobní záležitost a respektujeme Dominikovo soukromí, prosíme o pochopení, že se k celé záležitosti nebudeme více vyjadřovat.“

Právě zmíněný konflikt měl zřejmě svůj podíl na prohře České republiky ve třetím zápase na turnaji, kdy ji zdolal tým Rakouska na nájezdy. Už ve čtvrtek se reprezentace utká s Lotyšskem, nastoupit by měla i posila v podobě Davida Pastrňáka.

Články, které by tě mohly zajímat