Právě vysíláme

Z dětské herečky z Disney je ředitelka vesmírného startupu

21. února 2024 11:17
Z dětské herečky z Disney je ředitelka vesmírného startupu

Tomu se říká kariérní posun! Mysleli jste, že dětské hvězdičky jsou vesměs hloupé? Ani náhodou! Jedna z nich to dotáhla opravdu daleko.

Bridgit Mendler se proslavila na stanici Disney Channel, kde jako náctiletá účinkovala v seriálech Hodně štěstí Charlie nebo Kouzleníci z Waverly. V dospělosti se ovšem dostala do zcela jiného oboru a nyní pracuje v oblasti vesmírného inženýrství. Aktuálně Bridgit na sociální síti X oznámila, že je generální ředitelkou společnosti a startupu Noethwood Space, jejíž vizí je vytvořit „datovou dálnici“ mezi Zemí a vesmírem. Firmě se navíc podařilo získat od investorů 148 milionů korun.

 

 

Pohledná blondýnka, která se živila i jako zpěvačka, je velmi inteligentní a navštěvovala prestižní školy. Vystudovala práva na Harvardu i technologický institut. Se svou společností se chce věnovat i výrobě pozemních stanic. „Naší vizí je datová dálnice mezi Zemí a vesmírem. Ten se sice stává jednodušším v mnoha různých dimenzích, ale stále je obtížné posílat data do vesmíru a z vesmíru. Máte potíže najít přístupový bod pro kontakt se satelitem,“ řekla Mendler pro televizi CBS. Pozemními stanicemi jsou myšleny velké kruhové antény, které se připojují k satelitům ve vesmíru.

Články, které by tě mohly zajímat