Právě vysíláme

Zásah policie vůči osmiletému chlapci se stal virálním. Jednali až příliš tvrdě, shoduje se internet

22. dubna 2022 14:53
Zásah policie vůči osmiletému chlapci se stal virálním. Jednali až příliš tvrdě, shoduje se internet

Video ze zatčení malého chlapce v New Yorku se stalo virální. Podle mnohých totiž policie při zatýkání jednala velmi neadekvátně vzhledem k tomu, že se jednalo o dítě a krádež balíčku chipsů v obchodě.

Náhodný kolemjdoucí zachytil na video situaci, kdy newyorská policie táhne do policejního vozu malého osmiletého afroamerického chlapce, který měl v obchodě ukrást pytlík s brambůrky. Dítě ve videu brečí a celá situace působí opravdu velmi dramaticky. Policisté totiž chlapce hrubě táhnou a podle výpovědi svědků mu měli nasadit i pouta. “Bylo mimo moje chápání, že takhle jednají s malým dítětem,“ uvedl pro americká média Kenneth Jackson, který záznam pořídil.

Policie odvezla nakonec chlapce domů a jeho otec uvedl, že nic nenasvědčovalo tomu, že by mělo dojít k problému. Policisté prý působili přátelským pojmem a nepadlo žádné obvinění. Dokonce ani nechtěli balíček chips zaplatit. To, jakým způsobem dítě zatkli, se později dozvěděl až z pořízeného záznamu. Nyní je rozhodnutý podat na policisty žalobu. „Nemůžete s ním kvůli pytlíků chipsů zacházet, jako kdyby někoho zabil. Není to žádný zločinec,“ uvedl. Celou situaci bude řešit i oddělení newyorské policie, která bude zkoumat záznamy z kamer, které měli strážníci během zatýkání u sebe. 

Články, které by tě mohly zajímat