Právě vysíláme

„Zas**ný příběh.“ Herec Peter Dinklage kritizuje obsazení trpaslíků v nové Sněhurce

28. ledna 2022 12:10
„Zas**ný příběh.“ Herec Peter Dinklage kritizuje obsazení trpaslíků v nové Sněhurce

Herec Peter Dinklage trpí achondroplazií a měří 135 centimetrů. Nyní se ostře ohradil vůči společnosti Disney a chystané pohádce o Sněhurce.

Jak jistě víte, v pohádce o Sněhurce vystupuje 7 trpaslíků. Společnost Disney pak chystá hranou adaptaci pohádky, ve které trpaslíci samozřejmě chybět nebudou. Ztvárnit by je pak měli herci rovněž s achondroplazií. A právě to se herci známému z hitu Hry o trůny silně nelíbí.

V jednom směru je Disney progresivní, ale v tom druhém stále propaguje ten zas**ný zaostalý příběh sedmi trpaslíků žijících v jeskyni,“ řekl podle webu Huffington post herec, kterému vadí, že lidé s postižením jsou obsazování do stereotypních rolí. Chování společnosti pak dle jeho názoru rozporuje s tím, že i do rolí Sněhurky je obsazena herečka latinského původu. „Produkce byla velmi hrdá, že do role Sněhurky obsadila latino herečku, ale stále vypráví příběh Sněhurky a 7 trpaslíků,“ řekl Dinklage, který se chce této problematice věnovat a otevřeně o ní mluvit na veřejnosti. S těmito stereotypy totiž má být dle jeho názoru v roce 2022 utrum.

Herečka Rachel Zegler, která si zahraje Sněhurku

Články, které by tě mohly zajímat