Právě vysíláme

Zbraň, která se vám bude od září hodit! Střílí roušky na lidské tváře

18. srpna 2020 12:10
Zbraň, která se vám bude od září hodit! Střílí roušky na lidské tváře

Američan Allen Pan vynalezl zbraň, která minimalizuje šíření koronaviru! Zbraň je to vskutku originální, jelikož střílí roušky přímo na obličej. Youtuber vynalezl „americké řešení“ nošení roušek v USA, kde desítky tisíc lidí denně je nakažených koronavirem.

Někteří lidé jsou k účinnosti roušek při pandemii skeptičtí, a tak roušky odmítají nosit. To inspirovalo youtubera Allena Pana k vymyšlení nevšední zbraně, která rychle střílí masku na tvář těch, kteří pandemii neberou vážně a roušky nenosí.

Nebylo lehké Američany přesvědčit k nošení roušek, proto se Allen rozhodl využít jednu z věcí, které Američané milují: zbraně. Nadaný vědec tak vytvořil zbraň, která vypadá jako něco z akčního filmu Šílený Max.

Zbraň funguje jako děla, která vypouštějí sítě, aby srazily drony z oblohy. Allen postavil svou pistoli z kanystru C02, elektromagnetického ventilu na vodu a brzdové součástky. Malé magnety na rohu pomáhají roušce se obmotat kolem tváře osoby.

Allen vzal pistoli na Huntington Beach v jižní Kalifornii, což je jedno z nejvíce anti-rouškových měst v jižní Kalifornii, aby zbraň otestoval. Jak to dopadlo? To zjistíte ve videu níže.

Zdroj: Gizmodo, Youtube, Twitter

Články, které by tě mohly zajímat