Právě vysíláme

Známý výrobce žiletek natočil emotivní reklamu s transgender chlapcem a jeho otcem. Spot rozpoutal velkou diskuzi!

29. května 2019 9:10
Známý výrobce žiletek natočil emotivní reklamu s transgender chlapcem a jeho otcem. Spot rozpoutal velkou diskuzi!

Výrobce žiletek Gillete natočil reklamu, která opět sklidila mnoho rozporuplných reakcí. Video je určené ke kampani nazvané #MyBestSelf, jenž má bojovat za to, abychom přijali své pravé já a měli se rádi takoví, jací jsme.

V reklamě si zahrál transgender mladík Samsone Brown z Kanady společně se svým otcem. „Vždycky jsem věděl, že jsem jiný. Netušil jsem ale, že pro to existuje skutečné pojmenování,“ říká ve videu Samsone a diváci mohou vidět dojemný moment, kdy Samsone stojí po boku táty před zrcadlem a chystá se na své první holení tváře. „Neměj strach, holení je o sebedůvěře,“ říká mu otec, jenž svého syna v otázce změny pohlaví podpořil. „Kdykoliv, kdekoli, jakkoli se to stane, první holení je důležité,“ říká pak slogan na konci spotu.

Ačkoliv je video venku jen chvíli, už teď rozpoutalo na Facebooku velkou diskuzi. Někteří uživatelé jsou s reklamou spokojeni a považují ji za vkusnou a důležitou. Jsou však i lidé, kteří si myslí, že toto téma by nemělo být zneužíváno k prodeji obyčejných žiletek.

Gillette nevypustil do světa kontroverzní reklamu poprvé. Velký ohlas vzbudil i spot s obézní modelkou, jehož původním záměrem bylo pomoct zvýšit ženám sebevědomí. Po vydání reklamy však byla značka napadena, že propaguje extrémní obezitu, která rozhodně zdravá není.

Podívejte se na reklamu! Co si o ní myslíte vy?

Zdroj: Facebook

Články, které by tě mohly zajímat