Právě vysíláme

Ztracená žena vydržela sedmnáct dní v divočině! Jak se jí podařilo přežít?

27. května 2019 14:10
Ztracená žena vydržela sedmnáct dní v divočině! Jak se jí podařilo přežít?

Amanda Eller má za sebou zážitek jako z amerického filmu. Pětatřicetiletá žena se ztratila v havajské divočině a v džungli přežila celkem neuvěřitelných sedmnáct dní! Příběh, který málem skončil tragicky, se nakonec dočkal happyendu.

Amanda si chtěla užít krásu přírodní rezervace na havajském ostrově Maui a vyrazila na procházku do divočiny. Jelikož ji místní přírodní krásy naprosto uchvátily, rozhodla se po menší meditaci a následný krátký spánek. Když se ovšem poté probudila, nemohla najít cestu ke svému autu, a nevědomky se vydala přímo do nitra džungle.

Vystrašená žena bloudila divočinou a nemohla nají cestu ven. Když se nevrátila domů, její rodina se ozvala záchranářům a ti rozjeli po Amandě pátrání. Po dlouhých sedmnácti dnech byla vyčerpaná a vyhladověná žena nalezena v rokli poblíž vodopádů.

Ačkoliv byla Amanda nalezena živá, její zdravotní stav příliš dobrý nebyl. Žena měla zlomenou nohu, na těle spoustu modřin a do těla se jí navíc dostala infekce.

Po zotavení v nemocnici Amanda promluvila o tom, jak se jí podařilo v divočině přežít. Nejvíce jí pomohlo to, že se zdržovala u pramene s vodou. Rovněž se nebála živit drobným hmyzem a malinami. „Došlo na volbu života, nebo smrti. Musela jsem si vybrat. Vybrala jsem si život. Nechtěla jsem se vydat snadnou cestou i přesto, že to pro mě znamenalo ještě větší utrpení,“ řekla Amanda, kterou tento hrůzný zážitek jistě velmi posílil.

 

 

Zdroj: YouTube, CNN

Články, které by tě mohly zajímat