Právě vysíláme

Zubař z Nové Bytřice dojal celé Česko. Krásným gestem pomohl chlapci s autismem překonat strach!

6. prosince 2018 16:10
Zubař z Nové Bytřice dojal celé Česko. Krásným gestem pomohl chlapci s autismem překonat strach!

Jiří Ryšánek z Nové Bystřice je nyní pravděpodobně tím nejslavnějším zubařem v Česku! Jeho laskavé gesto vůči malému pacientovi dojalo nejen naší zemi, ale i zahraničí!

K Jiřímu přišel na kontrolu jedenáctiletý Adam, který už od mala trpí autismem a ze zubařů má obrovský strach. Aby se tedy chlapec nebál a prohlídla proběhla bez problémů, přišel hodný dentista s báječným nápadem. Společně se svou ženou se oblékli do kostýmů pandy a tygra a rozveselili Adama už při jeho příchodu do ordinace.

Na úžasné gesto upozornila facebooková stránka organizace, která pro autistické děti pořádá letní tábory. „Adam by klasický zákrok jinak nebyl schopen podstoupit, nebo s velkými obtížemi. Z obrázku je patrno, jak je Adam v pohodě – už po zákroku. Děkujeme Ryšánkovým a přejeme si více takových lékařů pro ‚naše‘ děti,“ stálo u fotografie z nemocnice, jenž ukazuje nejen zubaře a jeho ženu, ale i malého Adama.

Dojemný snímek se začal českým internetem šířit rychlostí blesku. Za pouhý den nasbíral 5 tisíc lajků a sdílelo ho 2 a půl tisíce lidí. Fotografii posléze zveřejnil i zahraniční portál, který informuje turisty o krásách Česka.

Pane Jiří, smekáme! Takových zubařů, ale i lidí, by bylo potřeba daleko víc!

 

Zdroj: Facebook

Co bude slušet vašim nehtům tuhle zimu?

Články, které by tě mohly zajímat