Právě vysíláme

6 tipů, jak chodit na podpatcích a ještě přitom vypadat jako modelka

19. února 2016 16:30
6 tipů, jak chodit na podpatcích a ještě přitom vypadat jako modelka

Dej si náš rychlokurz chůze na vysoké noze a už nikdy nebudeš vypadat jako koza na ledě!

Tenhle obrázek je k vidění běžně: holka je skvěle oblečená, body na šteklech a jde. Jenomže jak! Potácí se, klopýtá, nadává a nakonec se zuje 🙂 Jak být sexy a nezabít se?

1. ZKOUŠEJ PEČLIVĚ
Zapomeň na nákupy po netu. Do vysokých bot musíš vklouznout, chodit křížem krážem a pokochat se, jak vypadáš. Chodidlo musí zůstat na místě. Nesmí tě nic tlačit, ani se vyzouvat. K větší opoře přispěje měkčí vnitřek, silnější podešev, či pásek kolem kotníku.

2. PRUBNI TESTOVÁNÍ
Než pustíš svoje nové heels do akce, dopřej si testovací jízdu. Jednak botám určíš tvar a natrénuješ ladnou chůzi. Pravděpodobně pobavíš blízké okolí. A v neposlední řadě doceníš sílu silikonu – doporučujeme stélky či podpatěnky.

3. DEJ SI ČAS
Jedna věc je jistá. V podpatcích žádný z vozů městské hromadné dopravy nedoběhneš. Ani to nezkoušej. Tvůj krok bude kratší a pomalejší. Užij si to, protože zároveň vyzařuješ sebevědomí, které k tvému outfitu patří. Pozdní příchod je tedy z principu omluven 🙂

4. VZPOMEŇ SI NA MODELKY
Představ si rovnou čáru, na kterou kladeš nohy přímo za sebou, s tím že pata jde k zemi o trochu dřív než prsty. Vypadá to přirozeně, hrozí menší riziko škobrtnutí, a říká se tomu „catwalk“. Ano, přesně jak to mají v popisu práce ty kočičky na přehlídkovém molu.

5. HLÍDEJ POSTOJ A RYTMUS
Paty nad zemí způsobí, že se tvé tělo dere dopředu. To nechceš. Srovnej se a přenes váhu z přední části chodidel směrem dozadu. Ramena stáhni dolů. Zpevni břicho. Bradu drž rovnoběžně s podlahou. Brnkačka, ne? Tak, a teď můžeš jít.

6. DOPŘEJ SI ODPOČINEK
Takový den na chůdách je srovnatelný s makačkou na běžícím pásu. Měj své nohy ráda a před i po nošení protáhni chodidla i kotníky. Při bolesti hledej místo k sezení (v tomto případě i pro invalidy). Otokům předejdeš vyvýšením nohou. Koupel a masáž je nutností!

 

Kluci, zbystřete! Jak správně nosit skinny jeans

Neuvěřitelná proměna blondýny v modelku a Zaynovu přítelkyni GIGI HADID

(foto: Shutterstock)

Články, které by tě mohly zajímat