Právě vysíláme

Jaké oblečení si vzít na sebe? Do školy v tmavém, do práce v barevném

12. ledna 2016 11:30
Jaké oblečení si vzít na sebe? Do školy v tmavém, do práce v barevném

Podle nové studie barva oblečení výrazně ovlivňuje váš pracovní nebo školní den.

Chodíš jako šedá myš, nebo se nebojíš výraznějších barev? A teď myslíme kluky i holky, dámy i pány. Je totiž dokázáno, že barva oblečení, které máte právě na sobě, dost zásadně působí na vývoj vašich denních událostí.

Tak třeba teď, kdy ve škole vrcholí zkoušení před pololetním vysvědčením. To je lepší volit tlumené a nevýrazné barvy jako šedou, tmavě modrou, hnědou či dokonce černou. Pro učitele nebudeš tak nápadný/á, tudíž by nemusel vytasit právě tebe.

Opakem je chuť a touha prosadit se v zaměstnání, získat lepší místo a vyšší plat. V tom případě musíš být vidět! A to ti zaručí zářivé nebo dokonce pestrobarevné kousky z tvého šatníku. Studie britské společnosti Case Station od dotazovaných respondentů zjistila, že nejvíc na očích budeš šéfovi v oblečení s pestrobarevnými vzory (27 procent), v červeném (15 procent) a fialové (10 procent).

Proč si myslíš, že finančáci a markeťáci nosí výrazné kravaty? Jejich barva tě upoutá, ty jim věnuješ pozornost a mnohdy i kývneš na „užasný“ produkt, za což si později dlouho nadáváš. Takže bacha na barvy u ostatních!

Nebojíš se experimentovat s barvami? Tak vyzkoušej náladovou rtěnku

S novým rokem nové šaty! V těchto určitě zazáříš

(foto: shutterstock)

Články, které by tě mohly zajímat