Právě vysíláme

Konec čtvercového formátu. INSTAGRAM mění pravidla

3. září 2015 14:23
Konec čtvercového formátu. INSTAGRAM mění pravidla

Někteří si možná řeknou, že to stejně byla jen otázka času. Čtverce sice Instagram symbolizovaly a dělaly ho svým způsobem unikátní, jenže pro mnoho uživatelů byl poměr stran 1:1 omezující, a tak si často upravovali fotky přes různé aplikace, které fotkám dodávaly bílé pruhy po stranách (např. Instasize). Podle Instagramu nebyl čtvercový každý pátý obrázek. „Ukázalo […]

Někteří si možná řeknou, že to stejně byla jen otázka času. Čtverce sice Instagram symbolizovaly a dělaly ho svým způsobem unikátní, jenže pro mnoho uživatelů byl poměr stran 1:1 omezující, a tak si často upravovali fotky přes různé aplikace, které fotkám dodávaly bílé pruhy po stranách (např. Instasize). Podle Instagramu nebyl čtvercový každý pátý obrázek.

„Ukázalo se, že jeden z pěti snímků, které uživatelé nahrávají, nejsou ve čtvercovém formátu. A my víme, že sdílet tento typ fotografií na Instagram nebylo snadné,“ uvedla firma na svém blogu. 

Instagram tak umožnil svým 300 milionům uživatelů nahrávat fotografie a videa i v klasickém obdélníkovém formátu.   

Novinkou je také možnost využít všechny filtry na libovolnou fotku i video, u kterého lze rovněž regulovat intenzitu filtru.

 

 

Články, které by tě mohly zajímat