Právě vysíláme

Kosmonaut zveřejnil hádanku z přijímacího testu. Znáte na ni odpověď?

2. července 2019 9:10
Kosmonaut zveřejnil hádanku z přijímacího testu. Znáte na ni odpověď?

Být astronautem není jen tak. Musíte být ve výborné fyzické kondici, být technicky zruční a navíc ještě super chytří. To potvrzuje i britský kosmonaut Tim Peake, který na Facebooku přiblížil, jak vypadají přijímací testy každého budoucí astronauta.

Tim zveřejnil otázku, kterou dostal v přijímacím testu do Vesmírné evropské agentury (ESA). Hádanka má ověřit smysl pro koordinaci a prostorové vnímání.

Do řešení se ihned zapojilo několik tisíc lidí z celého světa. Avšak málokdo z nich dokázal na záludnou otázku odpovědět správně. Dokážete to vy?

Hádanka:

Kostka se může pohybovat doleva, doprava, dopředu (směrem k vám) a dozadu (směrem od vás) a na její spodní straně je černá tečka.

Nyní si v mysli představte, jak se kostka hýbe dopředu, doleva, doleva, dopředu, doprava, dozadu a opět doprava. Na které straně se nachází černá tečka teď? (Správnou odpověď najdete na konci článku).

 

Pokud si myslíte, že tečka skončila na dně kostky, gratulujeme, uhádli jste správnou odpověď, kterou Tim Peake později zveřejnil rovněž na Facebooku.

 

Zdroj: Facebook

Články, které by tě mohly zajímat