Právě vysíláme

Malý ranní rituál pro tvůj fantastický den. Zabere jen 5 minut!

25. února 2016 7:45
Malý ranní rituál pro tvůj fantastický den. Zabere jen 5 minut!

Ne každý se po ránu budí vysmátý jak pětikoruna. Ale stačí pár osvěžujících minut, které nabijí tělo i mysl, a rázem jsi ústřední postava v reklamě na kafe.

☀ Vypni budík (30 vteřin): Budík umísti tak, aby bylo třeba opustit pelech, až začne vyzvánět. Cestou k umlčení alarmu nasaď úsměv a řekni si, že dneska bude krásný den (nahlas!)

☀ Pusť dovnitř světlo (10 vteřin): Slunce dokonale aktivuje tvojí náladu. Světlo pošle mozku signál, že je skutečně ráno. Tak roztáhni závěsy a nechej se osvítit.

☀ Rozhýbej se (1 minuta): I malá chvilka pohybu rozproudí tvé skryté rezervy. Stačí pár dřepů s výskokem, sklapovačky nebo jogínský „pozdrav slunci“.

☀ Dej si mini meditaci (1 minuta): Zamysli se, jaký tě čeká den. Vizualizuj si příjemná setkání. Věci, na které nezapomenout. A všechno, co má šanci se dnes podařit v tvůj prospěch.

☀ Projev vděčnost (30 vteřin): Vyslov, za co jsi zrovna rád/a, čeho si vážíš. Když ráno nastartuješ pozitivně, celý den bude pokračovat ve veselém módu.

☀ Ustel postel (1 minuta): Rychlé uklizení spacího prostoru tě posune dál. Posbírej oblečení i věci z nočního stolku. Je příjemné, vracet se večer na hezké místo.

☀ Zpívej! (zbývajících 50 vteřin): Vyber si svůj oblíbený energický song a protancuj se s ním z postele. Zpěv vyplavuje endorfiny, které přirozeně zvedají náladu a povzbuzují celé tělo.

 

Každé kilo navíc ti deformuje odhad vzdálenosti

8 věcí, kvůli kterým už se nemusíš cítit špatně

(foto: Shutterstock)

Články, které by tě mohly zajímat