Právě vysíláme

Fandíme Českému florbalu

1. září 2015 17:36
Fandíme Českému florbalu

Fandíme nejen skvělé muzice, ale i vycházejícím hvězdám Českého florbalu!

Florbalová sezóna 2015/2016 se rozjíždí, startuje 15. ročník Poháru České pojišťovny.

Novou florbalovou sezónu otevře, jako již tradičně, domácí pohárová soutěž. Její patnáctý ročník startuje už po páté v barvách titulárního partnera soutěže České pojištovny.

Jako obhájci pohárových titulů vstupují do sezony týmy Florbal Mladá Boleslav (muţi) a 1. SC Vítkovice (ţeny). Finálová utkání loňského ročníku nabídla zajímavé souboje v báječné atmosféře rekordně zaplněné sportovní haly v Opavě.

I v jubilejním 15. ročníku na oddíly čeká zajímavé prize money ve výši čtvrt milionu korun. V loňském ročníku Poháru České pojišťovny získal nejvíce vítěz mužské kategorie Florbal Mladá Boleslav – 100 000 Kč, ženy Vítkovic si po finálovém triumfu připsaly rovněž zajímavou částku – 50 000 Kč. Zajímavé bonusy v Poháru získávají opět i nejlépe umístěné neextraligové týmy, kdy v minulém ročníku nejdále došli mezi muži Zlín Lions a DDM Praha 10, mezi ženami pak zabodoval také DDM Praha 10 a SK Jihlava. Mužské části pohárové soutěže se letos účastní 125 oddílů, ženské části pak 36 oddílů. 

15. ročník doprovází nová grafika

Zajímavosti

Český Florbal v roce 2015

Aktuálně druhý největší sport v České republice registruje přes 74 000 členů a poprvé v historii překonal hranici 2 000 družstev, která jsou přihlášena do soutěží ročníku 2015/2016. Ligové soutěže mají nyní celkem devět úrovní od Extraligy po regionální třídy a doplňují je také pohárové soutěže v obou kategoriích, tj. mužů i žen.

Vrcholem ligových soutěží je Superfinále v pražské O2 areně, při kterém se v jediném utkání rozhoduje o titulech Mistr ČR. Nebývale dramatické duely přitahují pozornost fanoušků, poslední Superfinále tak opět navýšilo divácký rekord pro české halové sporty na 11 073.

Více na

www.facebook.com/ceskyflorbal
www.twitter.com/ceskyflorbal
www.instagram.com/ceskyflorbal

Články, které by tě mohly zajímat