Právě vysíláme

HIP HOP KEMP 2011

17. května 2011 0:50
HIP HOP KEMP 2011

Bleděmodrý Pátek 8

Bleděmodrý Pátek 8

(Red & Mef, Sandman, Huss N Hodn, Tafrob, Strapo, Grubson)

HHK 2009 – 2011

 

V roce 2009 se toho Hip Hop Kemp rozhodně nebál. V době, kdy na festivaly obecně chodilo méně lidí, přišel Kemp s nejrozmanitějším line-upem své historie. S paletou tak širokou, že byste si museli vymyslet nový styl rapu, abyste si nevybrali a odměnou bylo nějakých 18.000 nadšených hlav.

Nálepky a škatulky neměl Hip Hop Kemp rád nikdy, ale 8. ročník, který měl vedle sebe na plakátu jména jako Lady Sovereign, Adam Tensta, Devin The Dude nebo B. o. B. a Method Man, Termanology nebo La Coka Nostra, mohl jako nostalgickej NY undeground škatulkovat maximálně jedinec po osminásobné mozkové obrně.

2009 byl zkrátka zase další velkej rok. Rok, kdy se plnily sny, v jejichž splnění už snad ani nikdo nevěřil. Rok, kdy zazněly skladby, na kterých spousta z nás vyrostla a nikdy neviděla naživo – La Coka Nostra a „Jump Around“ nebo Camp Lo a „Luchini“. Rok, kdy byli rappaz za fešáky v klouboučcích – B. o. B., Adam Tensta nebo Camp Lo. Rok, kdy přijel Devin The Dude aneb ztělesnění zpívané poezie na nekonečná témata: ženský a hulení.

Rok, kdy fesťák začíná už ve čtvrtek. A začíná novou tradici čtvrtků alternativních. Lady Sovereign zahazuje zábrany i boty, kope do všeho okolo a piva do sebe. Spíš než jako MC v sukních vypadá jako punkerka pro 21. století, ale baví. Fešák Adam Tensta v kšandách s vizáží Huckleberry Fina drtí svůj skandinávský electro rap a dokola se ptá, jestli snad vypadá jako dealer. Je to rok, kdy gigantická hvězda budoucnosti B.o.B. hraje i se svým bandem ve 4 odpoledne.

Rok, kdy vzali HHK útokem LCN. Mega tlustej ILL Bill, šedej vlk Everlast, basketbalovej habán Danny Boy. Totální var na La Coka Nostra od samýho začátku. Když ale do davu řežou dudy z „Jump Around“, mám stejnej pocit jako 18.000 dalších – že se snad poseru. Následuje peklo a největší pogo v historii rapu. Rok, kdy z hlavní stage tryská charizma. Method Man na sebe nechává čekat. Málem rozkope backstage když čeká na DJe, který si na produkci stahuje instrumentálky a smaží je na CD. Řve na k smrti vystresovaného stage manažera Nikitu "jdi okamžitě říct těm lidem, že se na ně děsně těším a až můj debilní neschopnej DJ přijde, okamžitě tam vletím". A vletěl. Method Man sedí v tureckém sedu asi metr ve vzduchu. Skáče všechno – Method Man, jeho hypeman Streetlife, kotel i beat, ale Mr. Mef jak největší profík se svým tekutým flow a nekonečným charizma všechno překonává a řeže publikum v půli.

Tak, a protože to vidíme jako vy. Protože jsme nemohli neslyšet to volání. Protože prostě chceme tu nejlepší show na světě mít na oslavě Hip Hop Kempu, bude Red & Mef. Jestli si to umíš představit, tak my snad ani ne, tohle bude show apokalyptickejch rozměrů. Je jasný, že v záři takovýho slunce vycházející hvězdička jménem Homeboy Sandman bledě a nesměle poblikává, stejně jako skvělí Němci Huss N Hodn, domácí freestyle mašiny Tafrob a Strapo s jejich DJs nebo polská rozjetá partička Grubson & 3oda Kru. Ale až utichne hurónský řev oslav dvojky Red & Mef, asi oceníte i tyhle kluky.

Tak to bysme skoro měli. Co to jméno, co ještě nebylo? Bude. Ještě na něj máte 2 tejdny. Sleduj další pátek tohle místo a dozvíš se zase víc, protože na Kemp je spoleh a slovo drží.

2009 – 2011

METHOD MAN & REDMAN /USA/

HOMEBOY SANDMAN /USA/

HUSS N HODN /D/

TAFROB & DJ MAZTAH /CZ/

STRAPO & DJ SPINHANDZ /SK/

GRUBSON & 3ODA KRU /PL/

RedmanMethodmanMethodman & Redman

2008 – 2011

PHAROAHE MONCH /USA/

MAYER HAWTHORNE & LIVE BAND /USA/

INDY & WICH + LA4 & NIRONIC vs KMBL /CZ, USA/

VEC & ZVERINA (CP KOMBO) /SK/

TEN TYP MES + ALKOPOLIGAMIA.COM CREW /PL/

 

2007 – 2011

M. O. P. /USA/

RANDOM AXE (SEAN PRICE, GUILTY SIMPSON, BLACK MILK) /USA/

ARSONISTS /USA/

PARIAS (ELDO, WLODI, PEŁSON) /PL/

MOJA REČ /SK/

TYNIKDY LABEL SHOWCASE (IDEA, REST, PAULIE GARAND, RYES, DJ FATTE, DJ AKA) /CZ/

SEDGE WARBLER /SA/

 

2006 – 2011

HEAVY METAL KINGS – ILL BILL & VINNIE PAZ /USA/

RA THE RUGGED MAN /USA/

K. I. Z /D/

PIO SQUAD /CZ/

 

2005 – 2011

THE COOL KIDS /USA/

THE ELECTRIC ft DJ VADIM, SABIRA JADE & PUGS ATOMZ /UK, USA/

DJ STATIC & NAT ILL /DK/ PSH /CZ/

 

2004

WILDCHILD + BABY BOOGALOO /USA/

EKLIPS /FR/

H16 /SK/

 

2003

LOOPTROOP ROCKERS /SWE/

K-OTIX /USA/

 

2002

PHI-LIFE CYPHER /UK/

PRAGO UNION + LIVĚ BAND /CZ/

MANŽELÉ /CZ/

Články, které by tě mohly zajímat