Právě vysíláme

Open Air Festival posiluje line up

29. května 2013 11:43
Open Air Festival posiluje line up

Těšte se na Peter Bič Project i neokoukané zahraniční hvězdy! Open Air Festival proběhne na letišti v Panenském Týnci 8 – 10. srpna 2013

Roli prvních elektronických rytířů festivalu přijal trojlístek z Francie Gesaffelstein, The Hacker a Surkin spolu s britským breakbeatovým matadorem Adamem Freelandem.

 

GESAFFELSTEIN

Tohle alter ego Mikea Levyho z Paříže rezonuje od roku 2008, kdy mu vyšlo debutové EP „Vengeance Factory". Pečlivě promyšlená stavba skladeb oscilujících mezi technem a elektrem i jasný autorský záměr beze stopy kalkulu Gesaffelsteinovi přinesly uznání ze strany laické i odborné veřejnosti, zájem promotérů i vydavatelů a uznalé poplácávání po ramenou od kolegů z branže.

THE HACKER

Silný vliv Kraftwerk, new wave a posléze raveová euforie – Michel Amato aka The Hacker si v raném mládí nemohl přát lepší hudební formaci pro své elektro eskapády, které v uplynulých dvou dekádách vrátily do hry 80.léta. Jednačtyřicetiletý rodák z Grenoblu se třemi alby a dlouhým seznamem singlů patří sám o sobě k ikonám francouzské scény, celosvětové renomé mu však přineslo působení v elektro-popovém tandemu s Miss Kittin. The Hacker sólo však servíruje o poznání přísnější beaty.

SURKIN

Surkin je jedním z nejnadějnějších DJs a producentů na poli současného houseu. Dvě autorská alba, na dva tucty singlů, remixérská zadání od person kalibru M.I.A., Justice, Boys Noize, Chromeo, Foals, Klaxons nebo třeba Yuksek, několikanásobné šňůry po Austrálii, Severní Americe, Japonsku i Evropě, potlesk od Ed Banger, Erola Alkana, Todda Edwardse, Tigy…

ADAM FREELAND

Od vydání debutového mix setu Coastal Breaks v roce 1996 Adam Freeland symbolizuje v elektronické hudbě pohyb, změnu, inovaci… A vizi. Díky jeho schopnosti přesáhnout hranice žánru si breakbeat udržel schopnost absorbovat vlivy i z jiných hudebních teritorií. V roli Dje obletěl několikrát celý svět, vyprodukoval tři autorská alba, remixoval kdekoho od The Orb po Lanu Del Rey a špatně si nevede ani jeho label Marine Parde.

PETER BIČ PROJECT
Pokud v současnosti v tuzemském éteru existuje vyloženě nepřeslechnutelná skladba, pak se jedná o hit „Hey Now" slovenských Peter Bič Project. Poprocková bokovka člena kapely IMT Smile vydá v říjnu debutové album a její fanoušci si na Open Air Festivalu zatím mohou ověřit, jak kapela funguje naživo.

Více informací na www.openairfestival.cz

plakat

 

Články, které by tě mohly zajímat