Právě vysíláme

Ceny Anděl Coca-Cola 2019 odhalují jména účinkujících!

13. února 2020 8:10
Ceny Anděl Coca-Cola 2019 odhalují jména účinkujících!

Na slavnostním ceremoniálu Cen České hudební akademie vystoupí muzikanti napříč žánry. Diváci se opět mohou těšit na netradiční hudební spojení i americkou kapelu Vojty Dyka.

S blížícím se termínem Cen Anděl Coca‑Cola 2019, které se budou konat 31. března 2020 v nové pražské hale O2 universum, pořadatelé zveřejňují jména vystupujících. „I letos pro diváky připravujeme program, během kterého se představí za loňský rok nominovaní muzikanti i aktuální hudební trendy. Stejně jako v posledních letech i tentokrát klademe důraz na originálně pojatá vystoupení, a to jak po vizuální, tak po hudební stránce,“ komentuje první muzikantskou soupisku producentka večera Lucka Hájková.

Mezi vystupujícími se tak mimo jiné objeví i americká kapela, se kterou Vojtěch Dyk natočil svou nominovanou desku D.Y.K. Do Prahy přiletí jen kvůli ceremoniálu i s producentem alba Ondřejem Pivcem, který za svou účast na albu Gregoryho Portera získal cenu Grammy. „Je skvělé, že můžeme přivítat světové hosty, kteří se zároveň podíleli na domácím nominovaném albu. Věřím, že se dočkáme opravdu velkého popového čísla,“ dodává předseda Rady České hudební akademie Honza Vedral.

Na pódiu se v rámci ceremoniálu dále představí například Mirai, Lenny, Vypsaná fixa, Klára Vytisková, Ben Cristovao, Marcell, Paulie Garand, Calin, STEIN27, Lake Malawi či Renne Dang. „Hudební dramaturgii záměrně nebudeme prozrazovat kompletně a do detailů a to, kdo s kým a jak zahraje, si také ponecháme pro diváky jako překvapení, ať se mají na co těšit,“ doplňuje Lucka Hájková.

Galavečer hudebních Cen Anděl Coca‑Cola 2019, kterým diváky v sále i u obrazovek provede Ewa Farna, je letos nově otevřen i veřejnosti. Lístky za 990 korun jsou v předprodeji v síti Ticketmaster. Večer odvysílá
v přímém přenosu od 21:00 program ČT1. Favoritem letošních Andělů je Vladimír Mišík, který s albem Jednou tě potkám získal od České hudební akademie rekordních šest nominací.
Jednou z novinek letošního ročníku je multižánrová cena popularity nazvaná Coca‑Cola cena fanoušků. Hlasovat o jejím vítězi může každý, a to na stránce andelceny.cz/cenafanousku, kde vybere svého favorita
z umělců v letošním roce nominovaných. Coca‑Cola podpoří výherce při tvorbě nového videoklipu a obdaruje také vítěze Anděla v kategorii Videoklip roku.

Články, které by tě mohly zajímat