Právě vysíláme

Novinka Evropy 2: MATEJ SMUTNÝ – Dance Dance

27. srpna 2023 15:45
Novinka Evropy 2: MATEJ SMUTNÝ – Dance Dance

Hrajeme od soboty 26. srpna 2023.

Slovenský zpěvák a multiinstrumentalista Matej Smutný zveřejnil po roce od vydání svého debutového alba Aura nový singl Dance Dance, jehož hlavním motivem je tanec, jak je to už z názvu jasné. Píseň má hitové ambice a vysoce návykový refrén, který se Vám velmi rychle vryje do paměti. „Pod tancem můžeme rozumět naprosto každý pohyb živých tvorů ve vesmíru a právě to je to, co nás fascinovalo při tvorbě této skladby. Každý jeden z nás tančit nejenže může, ale i tančí, jen o tom většinou neví,“ říká Matej k nové písni Dance Dance, ke které natočil i klip a na jehož začátek použil citaci americké tanečnice a choreografky Marthy Graham„Dance is the hidden language of the soul“.

Po mohutných produkcích, kterými se Matějova dosavadní tvorba vyznačuje, zvolil tentokrát cestu minimalismu a kromě toho využívá více živých nástrojů, než elektroniky. Producentsky se skladby ujali Marek Rakovický a Oliver Fillner z LVGNC Studios. Na nahrávání se spolu s Matějem podílel i slovenský hudebník Juraj Oravec. O mix a master se postaral Lukáš Chromek.

Hudebník momentálně ukončil spolupráci na tvorbě hudebně – dramatického díla ve Velké Británii, které mělo svoji premiéru v červnu. V současnosti pracuje na dalších singlech a netají se tím, že některé z nich by mohly zaznít i ve slovenském jazyce. Kromě toho koncertuje doma i v zahraničí (Itálie, Švýcarsko či Polsko). 

Modernímu popu s přesahem do rocku i jemné elektroniky se na Slovensku daří. Jednou z nejvýraznějších tváří reprezentujících právě tenhle hudební proud je zpěvák, skladatel a bubeník Matej Smutný. Jeho písničky, které lahodí uchu fanoušků kapel jako Imagine Dragons, si našly cestu i za oceán a pravidelně se objevují ve vysílání česko – slovenských rádií. Připomenout můžeme Matejovy hity Psycho Love, Words U Say a Fairytale

Zdroj: Warner Music, YouTube, Facebook

Články, které by tě mohly zajímat