Právě vysíláme

Závod série Mistrovství světa ve skateboardingu bude opět hostit Grand Prix Beroun

21. června 2017 8:10
Závod série Mistrovství světa ve skateboardingu bude opět hostit Grand Prix Beroun

Již osmý ročník Grand Prix Beroun se nezadržitelně blíží. Minulý rok přišlo na akci více než 4000 diváků a letos v sobotu 24. června bude berounský skatepark znovu hostit závod Světového poháru ve skateboardingu, který je po Paříži jedinou zastávkou ve střední Evropě. Závodu se kromě kompletní česko-slovenské špičky zúčastní i mnoho vítězů dalších závodů SP. Celodenní kulturní program pak zakončí večerní koncerty špiček české hiphopové scény Marpo & Troublegang, Paulie Garand a DJ Wich.

Na letošní osmý ročník Grand Prix Beroun, který jako jediný ze dvou středoevropských zastávek hostí třetím rokem závod světového poháru, se sjedou kromě české a slovenské špičky i jezdci z více než dvaceti zemí světa. Mezi hlavní česko-slovenské hvězdy budou patřit kormě organizátora Tomáše Vintra i pravidelní účastníci světových a evropských závodů loňský vítěz Martin Pek, Maxim Habanec a Rišo Tury, který v poslední době sbírá po evropských závodech jeden úspěch za druhým.

Ze zbytku světa si to do středních Čech namíří zvučná jména, aby se poprali o body do světového poháru a zopakovali si fantastickou atmosféru z minulých let, kterou areál Grand Prix Beroun nabízí. To ostatně potvrzuje již přislíbená účast světových jezdců jako jsou například, Scott Decenzo, Kechaud Johnson, Sierra Fellers, evropská star Maxim Kruglov a brazilská stálice Luiz Neto.

Jezdci se poperou o celkový prize pool v hodnotě 300.000 Kč a soutěžit se bude v těchto kategoriích:

PRO (sponzorovaní a starší 16 let) / AM/Open (otevřená kvalifikace a závod pro veřejnost) / GIRLS (všechny dívky)

Samozřejmostí je i divácky nejatraktivnější disciplína BEST TRICK (pro všechny)

Hudební festival představí českou hiphopovou legendu Marpo & Troublegang

Nedílnou součástí celého dne je doprovodný program, který nabídne divákům všech kategorií spoustu zajímavého vyžití. Budete mít možnost otestovat výrobky světových (nejen) skateboardových značek. Po celý den budou v areálu hrát Jägermeister DJs a k vidění bude i mnoho možností kulturního vyžití.

Večer se diváci mohou těšit na hudební festival, který i letos představí špičku českého hip hopu. Po skončení závodu se na akci představí DJ Wich, Paulie Garand a DJ Kenny Rough a headlinerem večera bude Marpo & Troublegang

Více informací naleznete na oficiálních stránkách závodu – www.grandprixberoun.cz

Články, které by tě mohly zajímat