Právě vysíláme

Bojíte se rádi? Do kin přichází další film podle KINGOVY knihy. Jmenuje se ŘBITOV ZVIŘÁTEK

3. dubna 2019 15:10
Bojíte se rádi? Do kin přichází další film podle KINGOVY knihy. Jmenuje se ŘBITOV ZVIŘÁTEK

Stephen King je americký spisovatel, který se zaměřuje na hororové povídky a romány. Je to jeden z nejproduktivnějších a čtenářsky nejúspěšnějších autorů současnosti a řada jeho knih a povídek již byla zfilmována.

Mezi Kingova slavná díla patří knihy Carrie, To, Mrtvá zóna, Osvícení a série Temná věž. Ve filmovém zpracování prosluly především filmy jako Vykoupení z věznice Shawshank a Zelená míle.

Řbitov zviřátek

Staré indiánské pohřebiště neztratilo svou temnou moc ani po letech a nyní čeká na vhodnou příležitost. Ta přijde, když se manželé Creedovi se dvěma malými dětmi, synem Cagem a dcerou Ellie (Jeté Laurenc), a kocourem Churchem přestěhují do domu v jeho blízkosti.

Řbitov zviřátek

Frekventovaná cesta hned za plotem a kocour, který se jednoho dne vrátí trošku jiný. Je zlý, kočičí ladnost je dávno pryč a taky trošku mrtvolně smrdí. Tohle všechno napoví, co se pravděpodobně odehrálo. Jestlipak v tom nemá prsty místní starousedlík Jud (John Lithgow). Ten zná znepokojivá tajemství vznášející se kolem pověstného hřbitova, kde mrtví ožívají.

Řbitov zviřátek

Řbitov zviřátek je o smrti a neschopnosti vyrovnat se s odchodem blízkého tvora, o těžkém smíření se s během života, který přináší nejen radost, ale i nekonečný smutek. Kingova bohatá a děsivá fantazie domýšlí příběhy až do absurdního konce a výsledkem je román na jedné straně hrůzný a znepokojivý, ale na straně druhé také působivě melancholický.

Bojíte se rádi?

Řbitov zviřátek

Server ČSFD uvádí, že film Řbitov zviřátek bude mít v kinech premiéru 11. dubna.

Zdroj: www.csfd.cz, http://www.mtv.com.

Články, které by tě mohly zajímat