Právě vysíláme

Film provokatéra Kazmy stál 72 milionů korun

14. srpna 2023 15:22
Film provokatéra Kazmy stál 72 milionů korun

Utajovaný projekt provokatéra Kazmy ONEMANSHOW: The Movie vtrhne do kin už ve čtvrtek 17. srpna. Do neděle téhož týdne ho uvede rekordní počet 280 kin. V podobně vysokém počtu kin se během premiérového víkendu žádný jiný film nehrál.

Česká kinematografie dosud nic podobného nezažila. Žádný tuzemský film v historii nezaznamenal tak vysoká čísla v předprodejích vstupenek a v počtu nasazených sálů v kinech. Čísla jsou rekordní. Tajemství kolem celého projektu budí nevídanou pozornost. Každý to chce vidět, a každý chce být u toho první,“ řekl majitel distribuční společnosti Bontonfilm Martin Palán.

Na přísně utajovaném projektu pracoval Kamil Bartošek alias Kazma se svým týmem přes čtyři roky. Film jako jediný na světě vezme diváky za hranice filmového plátna do opravdové reality. Náklady na film se podle producentů vyšplhaly na 72 milionů korun.

Zatímco běžní diváci uvidí film v kinech až 17. srpna, obchodní centrum v Praze na Chodově se stane dějištěm prvního uvedení filmu v České republice již dva dny před oficiální premiérou, a to rovnou před více než 2500 nadšenými fanoušky.

Přísná bezpečnostní opatření

Organizátoři nešetřili prostředky, aby zajistili, že film zůstane v bezpečí a neunikne před svým oficiálním vydáním, ani po něm. V každém sále bude přítomna ochranka kina vybavená termovizí. Všechny projekce jsou navíc opatřeny bezpečnostním klíčem, který film odemkne pouze po dobu promítání. Snímek je zároveň vybaven nejmodernější trackovací technologií zabezpečující nejvyšší ochranu filmového díla před pořizováním pirátských nahrávek. Toto unikátní opatření zajišťuje, že film prakticky nebude možné ukrást. V případě, že by se o to kdokoliv pokusil, může počítat s trestním stíháním a pokutou v řádech několika desítek milionů korun.

Články, které by tě mohly zajímat