Právě vysíláme

Film ROCKY III měl prý původně vypadat dost šíleně!

28. září 2019 10:10
Film ROCKY III měl prý původně vypadat dost šíleně!

Třetí díl legendární série měl podle všeho vypadat poněkud…. jinak. A dost šíleně. Jaké nápady chtěl původně Sylvester Stallone uskutečnit?

Psal se rok 1976, když vyšel první Rocky. Z filmu se nečekaně stal oscarový hit, který Sylvesteru Stallonovi navždy změnil život. Boxer Rocky Balboa pro slavného herce představuje jednu z ikonických rolí, která způsobila, že jeho jméno bude v knize hollywoodských dějin vždy napsáno zlatým písmem.

Šílený třetí díl

I pokračování z roku 1979 bylo velmi pozitivně přijato. Nedlouho po jeho premiéře začal Sylvester Stallone plánovat další díl. Ten měl celou sérii ukončit. Film, který byl původně vyvrcholením Rockyho ságy, se měl od svých předchůdců výrazně lišit.

První část původního scénáře nebyla až tak rozdílná: Rocky se nechal vyprovokovat k zápasu s rváčem z ulice. Při něm měl přijít o svého trenéra a sám požádat Apolla Creeda, aby ho trénoval. Jediný větší rozdíl spočíval v tom, že Rocky byl slepý.

V druhé části se ale měla rozjet divočina: finální zápas se podle původního scénáře odehrával v Koloseu. Zasazení do Říma mělo mít i symbolický přesah. Jak Rocky, tak samotný Stallone má italské kořeny (viz přezdívka Italský hřebec). Rocky se měl v Římě potkat i se samotným papežem.

Žádný z těchto bláznivých nápadů nakonec neprošel. Co myslíte, je to škoda?

 

Zdroj: slashfilm.com

Články, které by tě mohly zajímat