Právě vysíláme

Herec Elliot Page vydá knihu, promluví v ní o své proměně z ženy v muže

18. února 2022 16:33
Herec Elliot Page vydá knihu, promluví v ní o své proměně z ženy v muže

Elliota Page znávali televizní diváci ještě před pár lety jako herečku Ellen Page. V roce 2020 se však začal hlásit k transgenderové identitě a postupně se začal měnit v muže. A právě o tom má být jeho nová kniha, která ponese název Pageboy.

Když se Ellen Page narodila, byla označena za dívku. Už odmalička se však spíše cítila jako chlapec, s čímž se svěřila také své rodině. Před médii však stále vystupovala jako žena, natočila například úspěšné snímky V pasti, X-Men: Budoucí minulost nebo Juno. Až v roce 2014 se rozhodla učinit prohlášení, v němž se označila za lesbičku. O šest let později uveřejnila informace o své transgenderové identitě a přijala jméno Elliot Page.

Jako Elliot podstoupila několik proměn. Ostříhala se, nechala si odstranit prsní žlázy a bere mužské hormony. Na sociálních sítích pak vystupuje jako muž a jak Page uvedl v rozhovoru s Oprah Winfrey, konečně se cítí sám sebou. „Víš, vylezeš ze sprchy, dáš si ručník kolem pasu, podíváš se do zrcadla a víš, že jsi to ty. Nebyla chvíle, kdy bych zpanikařil… Je super dotýkat se svého hrudníku a cítit se se svým tělem poprvé spokojený,“ uvedl.

Veřejně se připojit k transgender komunitě však pro herce nebylo jednoduché. A právě o tom a problémech spojenými s proměnou napsal Page knihu s názvem Pageboy. „Ve svých memoárech se ponoří do vztahu ke svému tělu, promluví o své zkušenosti být jedním z nejslavnějších trans lidí na světě a kniha se bude týkat také jeho duševního zdraví, lásky, vztahů, sexu a žumpy, kterou Hollywood může být,“ říká vydavatelství Flatiron.

Elliot Page procházel nejtěžším obdobím svého života po boku partnerky Emmy Portner. Minulý rok však dvojice oznámila, že se rozvádí. Manželství jí vydrželo tři roky.

Články, které by tě mohly zajímat