Právě vysíláme

Mila Kunis se poprvé vyjádřila k dění na Ukrajině, své rodné zemi pošle 3 miliony dolarů

5. března 2022 14:10
Mila Kunis se poprvé vyjádřila k dění na Ukrajině, své rodné zemi pošle 3 miliony dolarů

Mila Kunis s Ashtonem Kutcherem se poprvé vyjádřili k dění na Ukrajině. Herečka se spolu s manželem rozhodla založit nadaci Stand With Ukraine, do níž sama přispěla částkou 3 miliony amerických dolarů. Jejím cílem je vybrat částku desetkrát vyšší.

Ačkoliv většinu svého života strávila Mila Kunis ve Spojených státech amerických, na svůj původ nikdy nezapomněla. Do sedmi let žila na Ukrajině, respektive v bývalém Sovětském svazu, který v roce 1991 spolu se svou rodinou opustila. Jedním z důvodů, proč se její rodiče rozhodli pro stěhování, byl antisemitismus, Kunis byla totiž vychovávána v židovské víře.

Týden po ruské invazi na Ukrajinu se Kunis k dění ve své rodné zemí vyjádřila. Uvedla, že je pyšná na to, že z ní pochází a že se s manželem rozhodli ukrajinské rodiny podpořit. Založili na GoFundMe kampaň Stand With Ukraine, jejíž cílem je vybrat třicet milionů dolarů. Desetinou do ní pak přispěl sám herecký pár.

„To, co postihlo Ukrajinu, je devastující. Na světě není místo pro takové věci,“ řekla Kunis a v přiloženém textu k videu dodala, že jsou „Ukrajinci hrdí a stateční lidé, kteří si v době nouze zaslouží naši pomoc“. Dodala, že je teď největší výzvou sehnat postiženým obyvatelům země bydlení a dostat k nim zásoby jídla.

„Darujte, co můžete. Lidé na Ukrajině jsou stateční a silní, ale to neznamená, že nejsou hodni podpory. Musíme podpořit obyvatele Ukrajiny. Pomozte nám, prosím,“ zakončila herečka, která se proslavila například rolemi ve filmech Black Swan nebo Kamarád taky rád či seriálu Zlatá sedmdesátá.

Články, které by tě mohly zajímat