Právě vysíláme

Zesměšnění pedofilie? Lidé kritizují merch, která vyšel k filmu V SÍTI

11. srpna 2020 15:10
Zesměšnění pedofilie? Lidé kritizují merch, která vyšel k filmu V SÍTI

Objevily se první náhledy triček, které vznikly k dokumentu V síti. Na tvůrce se kvůli nim hned snesla vlna kritiky, kvůli tomu, že mají problém pedofilie relativizovat.

Hláška z dokumentu V síti: „12, tak to je pohoda!“ prakticky zlidověla, lidé ji začali používat v nejrůznějších situacích. K filmu, který pojednává o problému pedofilie, vyšel i merch a na tvůrce se okamžitě strhla vlna kritiky za to, že na oblečení zvolili právě tuto větu.

Mnozí totiž mají pocit, že tento zvolený design problém relativizuje a dělá si z něj legraci nevhodným způsobem a na facebookové stránce dokumentu se to nebáli vyjádřit.

 

Ke kritice se posléze vyjádřil také režisér dokumentu Vít Klusák: „Jsem bytostně přesvědčený, že nepřítele nejlépe odzbrojíte, když ho zesměšníte. Náš film V SÍTI je právě z těhle důvodů v řadě momentů vtipný, což sice nebyl náš prvotní záměr, ale zároveň jsme se tomu ve střižně ani nebránili, když to natočené nabízelo. Nedémonizovat démony, naopak je toho uhrančivého kouzla bubáků z temnot internetu zbavit, ukázat je v ubohosti jejich sobeckého počínání…“ napsal na oficiální facebookový profil snímku. 

 

Zdroj: Facebook

Články, které by tě mohly zajímat