Právě vysíláme

Bizarní zajímavosti o sexu z historie, které vás pobaví

24. října 2023 8:54
Bizarní zajímavosti o sexu z historie, které vás pobaví

Faktů a zajímavostí o sexu jsme vám už přinesli až až. Co ovšem takhle fakta z historie?

Stále je co objevovat a čím se nechat překvapovat. Lidé se rozmnožují od pravěků a stále je v tomto světě co objevovat. Tentokrát vám přinášíme pár zajímavých faktů o sexuálním životě z historie.

  • Barvu na rty ženy používaly odjakživa, aby se opačnému pohlaví zalíbili a byly atraktivnější. Rtěnku červeno-fialové barvy používaly ve starém Egyptě hlavně nevěstky, které se specializovaly na orální sex. Tak muži snadno nevěstku rozpoznali. A nebyla to rtěnka jen tak ledajaká – ženy si ji vyráběly z jódu a jedovatých sloučenin bromu. Způsobovala jim tedy zdravotní problémy.
  • Skupinový sex je pro někoho naprosto tabu, a někdo si ho naopak umí užít. Ti, kdo v něm měli opravdu zálibu, byli  lidé ve starověkém Římě. Mezi rekord patří swingers párty, které se účastnilo až 7 tisíc lidí. 
  • Egyptský faraon Meneptha si odvezl z vyhrané bitvy nad Libyjci mužské pohlavní orgány. Přikázal totiž, aby poraženým vojákům uřezali penisy. 
  • Prezervativy jsou důležitou součástí bezpečného sexu. Napadlo vás ovšem někdy, jak to bylo s jejich začátky? Pozor, první kondomy se vyráběly v Asii z mastného papíru a jehněčích střívek. Další velký boom v oblasti prezervativů začal v 18. století. Kondomy se tehdy vyráběly z lněné látky. 
  • V dávné minulosti byla nevěra tabu a dovolit si ji mohli muži jen vyšší společnosti. Jak si manželé své ženy pojistili? Nasadili jim kovové krunýře okolo pasu. Ty jim zabránily mít pohlavní styk. 

Články, které by tě mohly zajímat