Právě vysíláme

Celebrity s handicapem: Které hvězdy i přes vážnou nemoc dobyly svět?

28. března 2023 0:42
Celebrity s handicapem: Které hvězdy i přes vážnou nemoc dobyly svět?

Být dokonalý? To už se dnes nesluší. Doba, kdy celebrity museli mít perfektní vzhled, zdraví i život je už dávno pryč. Nejenom fanoušci, ale i celý společnost se totiž už naštěstí naučila přijímat chyby a oceňovat na ostatních i jejich nedokonalosti. Kdo i s handicapem se stal obrovskou světovou hvězdou?

Winnie Harlow

Jako afroamerická žena má nesouměrné bílé fleky na kůži, přesto je ale jednou z nejúspěšnějších modelek posledních let. O kom je řeč? Přece o krásné Winnie Harlow! Tato modelka trpí nemocí zvanou vitiligo. Na jejím těle se objevují skvrny, který neobsahují vůbec žádný pigment. I právě díky svému vzhledu se ovšem Winnie stala ojedinělou bytostí, které její choroba paradoxně v modelingu pomáhá. Winnie se proslavila v show Tyry BanksAmerika hledá topmodelku. Na rozdíl od dalších soutěžících ovšem nezapadla, ale uspěla ve světě vysoké módy. A ačkoliv si za život prošla tvrdou šikanou, dnes je to uznávaná módní ikona a modelka, co se dostala až na molo Victoria’s Secret. Winnina ojedinělá kůže se navíc líbí i mužům a Harlow randila s mnoha slavnými osobnostmi. Jedním z nich byl například rapper Wiz Khalifa. 

 

Lewis Capaldi

Skotský talent s kytarou sice nevypadá jako Harry Styles, ovšem stejně jako on vyprodává haly po celém světě. Lewis Capaldi trpí Tourettovým syndromem, o kterém se před fanoušky nebojí mluvit. Svůj zdravotní stav chtěl navíc přiznat i potom, co se začalo spekulovat, že za jeho problémy stojí užívání kokainu. Svou nemoc často neuhlídá ani na koncertních pódiích a občas ho při vystoupení zastihne nekontrolované cukání tělem. Lewisův hlas, hudební nadání a komunikace s fanoušky je ovšem na tak vysoké úrovni, že Capadli se momentálně řadí mezi nejúspěšnější muzikanty své generace. 

 

Billie Eilish

Billie prorazila teprve v šestnácti letech a její osobnost působila na hudební scéně jako zjevení. Eilish totiž nevypadala jako ostatní zpěvačky, nebyla dokonale štíhlá a ani nenosila upnuté šaty. Naopak to byla právě Billie, kvůli které teenagerky po celém světě začaly nosit volné oblečení, barvit si vlasy na zelenou barvu a neřešit kila navíc. V roce 2018 se internet začal zabývat zdravím zpěvačky a fanoušci se ptali, proč i Billie má časté tiky. Kvůli velkému nátlaku Eilish vše vysvětlila a i ona přiznala, jakou trpí chorobou. “Ráda bych uvedla vše na pravou míru, aby se přestali vymýšlet blbosti. Mám diagnostikovaný Tourettův syndrom,” řekla a uvedla, že touto neuropsychiatrickou nemocí trpí už od dětství. 

 

Stevie Wonder

Nevidí, přesto nebesky zpívá. Americký zpěvák Stevie Wonder se narodil předčasně a oslepl jako miminko v inkubátoru. I přes svůj handicap ovšem už v dětství objevil mimořádný hudební talent a v pěti letech se naučil hrát na harmoniku, o tři roky později pak na bubny. Slepota slavnému zpěvákovi nikdy nebránila v tom, koncertovat po celém světě. Stevie získal celkem 25 cen Grammy a prodal přes 100 milionů desek. Ze svého handicapu si často rád utahuje. Když například předával cenu Grammy Edu Sheranovi, měl jméno vítěze napsaného v Braillově písmu. „Hehehe, nikdo nemůže vědět, kdo vyhrál, to jenom já to vím,“ zavtipkoval na pódiu.

 

Michael J. Fox

Michael J. Fox je slavný hollywoodský herec, kterému diagnostikovali Parkinsonovu chorobu ve 25 letech. Fox se s nemoci dlouho nemohl smířit a začal holdovat alkoholu. Kvůli problémům málem přišel o manželku, která herci dala poslední šanci potom, co ho opilého našla válet se na zemi jejich domu. Hvězda filmu Návrat do budoucnosti se ze závislosti na alkoholu dostala a naučila se žít s těžkou nemocí. O svém životě už Fox napsal dvě knihy, z nichž jedna vyšla v roce 2021 pod názvem No Time Like Future.

 

Millie Bobby Brown

Nemusíte sledovat Stranger Things, abyste znali mladou Millie Bobby Brown. Dvacetiletá herečka patří mezi největší herecké naděje své generace a jako holohlavá Eleven si získala nespočet fanoušků. Ačkoliv to možná málo lidí ví, Millie se narodila se sluchovou poruchou a na jedno ucho je úplně hluchá. V herecké kariéře to Brown ovšem nebrání a Millie má před sebou pravděpodobně velkou kariéru. Už ve třinácti letech se ostatně dostala mezi 100 nejvlivnějších osobností časopisu People a byla nominována na cenu Emmy.

Millie Bobby Brown

Články, které by tě mohly zajímat