Právě vysíláme

Přešlapy infuencerů: Čím šokoval Logan Paul i český youtuber Tary?

29. března 2023 12:04
Přešlapy infuencerů: Čím šokoval Logan Paul i český youtuber Tary?

Rok 2023 je ve znamení digitalizace a pokud nežijete v jeskyni, moderní technologie vás prostě nemohou minout. Žijeme ve světě smartphonů, chytrých hodinek, televizí i chytrých brýlí. Sociálním sítím vládnou influenceři, kteří se stávají novodobými celebritami a jsou vzorem pro mnoho dospívajících.

Proklínaní i milovaní, pro někoho celebrity, pro jiné „zbyteční“ lidé bez jakéhokoliv talentu – to jsou influenceři. Lidé, kteří se proslavili na sociálních sítích a mají velký vliv na své fanoušky a sledující. Může se to zdát směšné, ale s vysokým počtem followers se pojí i velká zodpovědnost. Spousta influencerů navíc často šlápne vedle. Dnes vám představíme obrovské faily, kterých se influenceři dopustili. Kdo se nechal ovládnout penězi, natočil to, co neměl nebo se dopouštěl i ilegálních činnosti?

Logan Paul

Youtuber Logan Paul si zadělal za svou kariéru na mnoho problémů. A ačkoliv nyní sedmadvacetiletý Američan seká latinu, v jednu dobu dokonce hrozilo, že už navždy upadne u fanoušků v nemilost. V roce 2018 youtuber vyrazil do japonského lesa Aokigahara, který je proslulý tím, že v něm spáchala sebevraždu už stovka lidí. Paul na místo dorazil i s kamerou a během dne opravdu našel oběšeného muže na stromě. V ten moment ale zapnul kameru, mrtvého muže si začal natáčet a měl nevhodné poznámky. Video posléze zveřejnil na internetu a začala mela.

Na youtubera se strhla obrovská vlna kritiky. Loganovi nadávali nejen fanoušci, ale i ostatní slavní youtubeři jako Aaron Paul či PewDiePie, kteří mu vzkázali, že tohle Paul už vážně přehnal. Logan přišel i o řadu placených spoluprací a YouTube mu snížil dosah videí. Youtuber tak přišel o mnoho peněz a na malou chvíli se stáhnul z veřejného života. Za nějakou dobu byla ovšem kauza zapomenuta a Logan se na internet vrátil.

TVTwixx

Čeští youtubeři TVTwixx jsou přímo synonymem pro nejrůznější faily, přešlapy a nepochopitelné chování. Nechvalně známá partička mladých kluků má za sebou spoustu problémů, z nichž nejzávažnější je pravděpodobně to, kdy svým hloupým žertem mohli ohrozit lidské životy. Youtubeři totiž petardami zničili starý městský autobus nebo položili batoh na vlakovou kolej. Pravidelně rovněž podporují nelegální sázení a jejich celkové vystupování na českém internetu je velmi kontroverzí. Pánové ale bohužel stále jedou dál a s jejich koncem na YouTube to zatím bohužel nevypadá.

Focení na nevhodných místech

Pro práci influencera je pořizování fotek na sociální sítě naprosto nezbytné. Pro lajky jsou tito lidé často ochotni udělat cokoliv a mnohdy při pořizování snímků nepřemýšlení. Influencerka Humaira Asghar z Pákistánu se například stala terčem kritiky poté, co se natočila na TikTok v šatech u hořícího lesu a napsala poněkud trapný popisek: „Oheň vybouchne kdekoli, kde jsem já.“

Veselé pózování na pietních místech pak není bohužel výjimkou. V minulosti se například influnceři vyfotografovali s úsměvem od ucha k uchu v polské Osvětimi nebo v Černobylu. Že se jedná o místa, kde došlo k velkým tragédiím a je třeba k nim přistupovat s úctou a pietou? To influencery bohužel vůbec nezajímalo.

 

Kauza youtubera Taryho

Ačkoliv by si youtubeři a influenceři měli vážit svých sledujících a fanoušků, v některým případech tomu tak není. Youtuber Tary patří k nesledovanějším osobnostem českého internetu. Před několika lety se ovšem dopustil něčeho, co fanoušky zvedlo ze židle.  Na jedné z jeho akcí se ho malý chlapec zeptal, proč má drahé oblečení (vysokou cenu oblečení, které youtuber prodává), načež mu Tary odpověděl: „Já nemám drahý oblečení, jen ty máš málo peněz.“ Když se video dostalo na internet, youtuber byl hojně kritizován veřejností. Tary později dodal, že šlo o vtip a nadsázku.

Články, které by tě mohly zajímat