Právě vysíláme

Zajímavosti o The Big Bang Theory: Jaké velké je IQ Leonarda?

21. listopadu 2023 14:34
Zajímavosti o The Big Bang Theory: Jaké velké je IQ Leonarda?

The Big Bang Theory neboli Teorie velkého třesku je jeden z těch velmi úspěšných sitcomů, který vzešel do dějin. Co jste možná o partě vědátorů netušili? Jaké jsou zajímavosti i ze zákulisí?

Dobrosrdečný Leonard, velmi podivivínský Sheldon, Ind Raj, inženýr upnutý na matce Howard a hloupoučká kráska Penny se stali legendárními postavami amerického sitcomu. Seriál The Bing Bang Theory se natáčel v letech 2007 – 2012 a vzniklo neuvěřitelných dvanáct sérii. Na obrazovce jsme totiž konečně neviděli jen dokonalá těla sebevědomých hezounů, ale naopak partičků podivínských fyziků, kteří ačkoliv mají velký problém sami se sebou, i jim záleží na přátelství, lásce a dalších běžných věcech. A poté, co se seznámí s půvabnou sousedkou Penny, se jim svět otočí vzhůru nohama.

Pokud jste fanoušci seriálu, možná si myslíte, že o Big Bang víte všechno. Co když se ale mýlíte? Dnes vám přinášíme několik faktů a zajímavostí, které jste možná netušili.

  1. Aby si udrželi mladiství vzhled, herci museli na plac kromě dílů, kdy byly jejich postavy na výzkumu v Antarktidě, přijít vždy oholení.
  2. Seriál drží prvenství v počtu epizod. Žádný jiný sitcom neměl nikdy více dílů v celé historii televizního vysílání.
  3. Ani jeden z herců není fanouškem komiksu.
  4. The Big Bang Theory mělo zákaz v Číně.
  5. Hlavní postavy Leonarda Hofstadtera a Sheldona Coopera jsou pojmenované po televizním producentovi Sheldonu Leonardovi a také podle dvou skutečných vědců, kteří byli oceněni Nobelovou cenou: jde o Roberta Hofstadtera a Leona Coopera.
  6. První větu v seriálu řekl Sheldon a byl to také on, kdo řekl tu poslední větu v seriálu.
  7. O roli Penny se ucházela i herečka Brie Larson, které bylo řečeno, že je na roli moc mladá.
  8. Roli Sheldona Coopera měl původně dostat Johnny Galecki, který nakonec dostal roli Leonarda Hofstadtera, která mu sedla více.
  9. Sheldon má IQ o 17 bodů vyšší než měl teoretický fyzik Albert Einstein.
  10. V seriálu nikdy nezazní příjmení Penny.
  11. Původní pracovní název seriálu byl „Lenny, Penny a Kenny“.
  12. Leonard má IQ 173.
  13.  Než došlo na nám známý seriál, byl natočen pilot, v němž nebyla Penny, ale postava Katie, kterou hrála jiná herečka, chyběli Raj a Howard, atmosféra byla o něco temnější a Sheldon v klidu hovořil o sexu.
  14. Podle show byla pojmenována brazilská včela – Euglossa Bazinga.

Články, které by tě mohly zajímat