Právě vysíláme

Billie Eilish se omlouvá za rasistické video. „Jsem vinna,“ přiznává

23. června 2021 8:10
Billie Eilish se omlouvá za rasistické video. „Jsem vinna,“ přiznává

Minulý týden se na sociální síti TikTok objevilo kompilační video, v němž Billie Eilish zesměšňuje osoby asijského původu. Zpěvačka se k němu dlouho nevyjadřovala, nyní však mlčení prolomila a přiznala, že je v klipu skutečně ona.

Příznivce zpěvačky Billie Eilish minulý týden pobouřilo video, které zachycuje hudebnici jako čtrnáctiletou zesměšňovat lidi asijského původu. Uráží je v něm používáním slova „chinky“ a používá čínský akcent.

Eilish o pravosti klipu dlouho mlčela, nyní však jeho autenticitu potvrdila. „Jsem vinna a zahanbena,“ uvedla s tím, že si ve čtrnácti nebyla vědoma, čeho se dopouští. „Bylo to poprvé, co jsem to slovo slyšela, nikdo z mého okolí ho nikdy dříve nepoužil. Navzdory tomu, kolik mi tehdy bylo, neexistuje proto žádná omluva. Zranila jsem tím spoustu lidí a za to se omlouvám,“ vysvětlila zpěvačka na svém Instagramu.

„Ve videu jsem jen tak blábolila, v ŽÁDNÉM případě jsem se nesnažila imitovat něčí jazyk, akcent nebo kulturu,“ dodala s tím, že se vždy snažila používat své sociální sítě k šíření lásky, spravedlnosti a tolerance.

„Musíme spolu o těchto problémech mluvit, naslouchat si a vzájemně se učit. Miluju vás,“ zakončila Eilish. Za dříve zveřejněné rasistické zprávy se už dříve omluvil i její současný přítel Matthew Tyler Vorce. „Chtěl bych se omluvit za všechny věci, které jsem v minulosti napsal na sociální sítě. Jazyk, jenž jsem použil, mohl někomu ublížit a bylo to ode mě nezodpovědné. Ať už šlo o část textu, citát nebo jsem byl prostě jenom blbý. Na tom vůbec nezáleží. Stydím se za to a hluboce se omlouvám. Takhle jsem nebyl vychovaný. Neměl jsem takový jazyk použít a v budoucnu už to neudělám. Omlouvám se všem, které jsem ranil.“

Články, které by tě mohly zajímat