Právě vysíláme

CHRISTINA PERRI vydala očekávaný debut „lovestrong.“

25. ledna 2012 0:59
CHRISTINA PERRI vydala očekávaný debut „lovestrong.“

Od 23. ledna v obchodech

V červnu 2010 si písničkářka a muzikantka Christina Perri prožila pár minut, které jí změnily život. Požádali ji totiž, aby zazpívala svou písničku „Jar of Hearts” na Fox show So You Think You Can Dance. Syrovost a citovost skladby a její interpretace katapultovaly 23letou rodačku z Philadelphie do popředí zájmu diváků. „Jar of Hearts” si stáhlo milión posluchačů a Christina, která do té doby byla šéfkou kavárny v Beverly Hills, podepsala nahrávací smlouvu s Atlantic Records.

lovestrong.Christina Perri

„Jar of Hearts” je jedna ze 12 skvostně upřímných písniček, které představuje na svém debutovém albu „lovestrong.“, pojmenovaném podle současného stavu jejího srdce, jak sama říká. „Podívala jsem se na desku jako na celek a vystupovala z ní dvě témata – láska a síla. Album si našlo samo svůj název. Psát o lásce je to, co umím. Zkoušela jsem psát o jiných věcech, ale tohle jde přímo ze mě.”

Christina Perri na „lovestrong.“ nechává za doprovodu klavíru vyniknout svůj nahořkle znějící hlas, ve kterém rezonuje touha a žal. Některé písně jsou veselé a nadějeplné – „Penguin” a „Arms”, některé jsou odvázané a hravé – „Bang Bang Bang” a „Mine” a další, jako jsou „The Lonely” a právě „Jar of Hearts” jsou smutné.

Album produkoval Joe Chiccareli (White Stripes, Tori Amos) a míchal Michael Brauer (Coldplay, Regina Spektor).

Zpěvačka se připravovala na svou kariéru již od dětství. Její rodiče sice byli kadeřníci, ale Christina poprvé zpívala ve věku šesti let v kostele. V osmi začala hrát na klavír, ale učitelka ji často kárala, protože měnila písničky, když se jí nelíbily. Nakonec se naučila hrát na kytaru. Po roce studia na philadelphské University Of The Arts odjela za otcovou rodinou do Itálie. Neustále hledala smysl života.

Odstěhovala se s kytarou a kufrem do Los Angeles a umanula si, že z ní bude písničkářka. Posílala na YouTube klipy, ve kterých hrála svoje skladby i skladby jiných autorů. Skladby „Tragedy” si všimli z Bill Silva Management, který s ní podepsal smlouvu o zastupování. A tak začala Christinina kouzelná pouť.

Její debutový singl „Jar Of Hearts” se stal již celosvětovým hitem, video vidělo na YouTube více než 51 miliónů diváků a v České republice je to jedna z nejhranější písní v našich rádiích těchto dní

Christina zároveň přispěla dalším hitem „A Thousand Years“ na sountrack k The Twilight Saga: Breaking Dawn – Part 1, který boduje i v aktuální t-music chart.

„Každý den se stane něco, co mně vyrazí dech,” říká Christina. „To, že se můžu probudit a hrát muziku, je víc, než jsem si kdy vysnila. Těším se na to, že budu moci se světem sdílet svoje zkušenosti, naděje, sílu, odvahu a své srdce.”

CHRISTINA PERRI – Jar Of Hearts

8v_4O44sfjM

CHRISTINA PERRI – A Thousand Years

rtOvBOTyX00

Články, které by tě mohly zajímat