Právě vysíláme

Dojemné video: Toni Cornell zavzpomínala písní Nothing Compares 2 U na zesnulého otce

19. prosince 2021 8:10
Dojemné video: Toni Cornell zavzpomínala písní Nothing Compares 2 U na zesnulého otce

Chris Cornell z kapely Soundgarden zemřel před čtyřmi lety, když se oběsil v hotelovém pokoji. Jeho dcera mu nyní v pořadu Jimmyho Fallona vzdala poctu coverem písně Nothing Compares 2 U od Prince, kterou on sám v minulosti přezpíval a jež byla vydaná na jeho posmrtném albu No One Sings Like You Anymore.

Chris Cornell nebyl jen vůdčí postavou Soundgarden, ale také skvělým zpěvákem, známý byl i pro svůj rozsah čítající čtyři oktávy. V roce 2017 však muzikant nezvládl svůj boj s depresemi a oběsil se. Jen pár měsíců poté, na Cornellovy narozeniny, si stejným způsobem vzal život jeho blízký přítel Chester Bennington z Linkin Park.

Za svého života Cornell přezpíval spoustu písní, jež se jeho rodina minulý rok rozhodla vydat na albu, které pojmenovala No One Sings Like You Anymore. Jeho součástí byla i předělávka písně Nothing Compares 2 U od Prince, známá je pak také v podání Sinéad O’Connor. Stejnou skladbu se na počest svému otci rozhodla v pořadu Jimmyho Fallona zazpívat také jeho dcera Toni Cornell.

Svou verzi songu předvedla poprvé před třemi lety, rovněž si ji střihla na památku svého otce. „Tatínku, miluji tě a chybíš mi. Byl jsi ten nejlepší táta na světě. Náš vztah byl opravdu výjimečný, vždycky si tady pro mě byl. Dodával jsi mi sebevědomí. Věřil si ve mě, když já sama jsem si nevěřila. Tvoje láska mi chybí každý den,“ uvedla tehdy.

V show Jimmyho Fallona píseň zazpívala za doprovodu piana, akustické kytary a smyčcového kvarteta.

Cornell zemřel 18. května 2017. Poté, co odehrál koncert v Detroitu, se mu marně snažila dovolat jeho manželka, a tak poprosila blízkého rodinného přítele Martina Kirstena, aby se šel po zpěvákovi podívat. Ten ho už našel mrtvého v hotelovém pokoji. Příčinou smrti byla sebevražda oběšením.

Články, které by tě mohly zajímat