Právě vysíláme

Eurovize letos bude, někteří interpreti vystoupí na videu

5. února 2021 9:10
Eurovize letos bude, někteří interpreti vystoupí na videu

Kvůli pandemii koronaviru byl loňský ročník Eurovize zrušený. Konat by se měl v náhradním termínu až letos, a jelikož situace kolem Covidu–19 neustává, přemýšlí organizátoři i nad jinými variantami než nad tradiční obrovskou show. Českou republiku bude reprezentovat Ben Cristovao.

Akce se bude konat v nizozemském Rotterdamu. Organizátoři sice doposud nespecifikovali, zda během ní uvidí diváci živá vystoupení, podle Reuters však počítají i s variantou, že někteří interpreti předvedou své show skrze videa.

Eurovize by se měla konat bez ohledu na další vývoj kolem pandemie koronaviru. „V květnu se určitě vrátí navzdory pandemii, za panujících podmínek je ale bohužel nemožné akci uskutečnit způsobem, na který jsme byli zvyklí,“ uvedl v prohlášení jeden z organizátorů Martin Osterdahl.

Nizozemsko hostí 65. ročník Eurovize, neboť v posledním konaném ročníku v roce 2019 vyhrál nizozemský zpěvák Duncan Laurence s písní Arcade. Českou republiku bude v chystaném ročníku reprezentovat zpěvák a tanečník Ben Cristovao, kterého fanoušci vybrali v národním kole Eurovize. Semifinále jsou plánována na 18. a 20. května, finále se pak uskuteční 22. května.

Zdroj: ČTK, ShutterStock

Články, které by tě mohly zajímat