Právě vysíláme

Jaké hudební flashbacky Evropy 2 jsme pro vás tento týden hráli?

22. ledna 2021 10:10
Jaké hudební flashbacky Evropy 2 jsme pro vás tento týden hráli?

Nenechte si ujít další hudební flashbacky!

Fun Factory – Pain

Píseň Pain německé taneční skupiny Fun Factory vtrhla do rádií v roce 1994. Jde o nejpopulárnější song z debutu kapely, v evropské hitparádě EuroChart Hot 100 dosáhl 56. příčky. Za vizuálem laděným do modré barvy stojí Rainer Thieding.

 

Sash! feat. T. J. Davis – I Believe

Skladbu I Believe nahrála německá formace Sash! ve spolupráci s britskou zpěvačkou T. J. Davis. Píseň vyšla na čtvrtém studiovém albu formace, které vydala pod názvem S4!Sash!, za textem a hudbou stojí trojice Ralph Kappmaier, Thomas Allison a Sascha Lappessen.

 

Era – Ameno (Remix)

Projekt Era vydal song Ameno v červnu 1996. O text se postaral new-age umělec Eric Lévi, který jej napsal v pseudo-latině. Zní tedy sice latinsky, ale záměrně postrádá jakýkoliv význam. Lévi zároveň do songu nahrál klávesy, zatímco skladatel Philippe Manca se postaral o kytaru, basu a bubny. Chorály pak nazpíval sbor English Chamber Choir. Ve videoklipu k songu si zahráli herci Iréne Bustamante a Pierre Boisserie.

 

David Guetta feat. Estelle – One Love

One Love patří mezi nejznámější songy francouzského DJe Davida Guetty. Nahrál jej na přelomu let 2008 a 2009 na stejnojmenné album, které bylo nominováno v 52. ročníku Grammy v kategorii Nejlepší elektronické/taneční album. Píseň nazpívala britská r’n’b zpěvačka Estelle, videoklip pak zrežíroval Julien Christian Lutz, známý pod uměleckou přezdívkou Director X.

 

Dario G – Dream To Me

Když Dario G nahrával singl Dream To Me, netušil ještě, že ji proslaví po celém světě. Píseň inspirovaná skladbou Dreams irského rockového bandu The Cranberries dosáhla v hitparádách v Anglii i v Německu 9. příčky a později se objevila také na jeho desce In Full Colour.

 

Zdroj: YouTube

Články, které by tě mohly zajímat