Právě vysíláme

LADY GAGA

17. února 2010 16:28
LADY GAGA

Ovládla Brit Awards

Americká zpěvačka Lady Gaga proměnila všechny tři nominace a ovládla letošní udílení britských hudebních cen Brit Awards. Vzdala navíc lehce teatrální hold nedávno zesnulému britskému módnímu tvůrci Alexandru McQueenovi. Poslechněte si její písničku na Brit Awards.

Lady Gaga uspěla v kategoriích zahraniční objev roku, zahraniční zpěvačka a album The Fame. Zpěvačka ceremoniál absolvovala v bílé paruce a v krajkovém závoji doplněném o krajkově zdobené obočí. Už při přebírání první ceny pak složila poklonu McQueenovi, s nímž se přátelila a jehož výtvory nosila mimo jiné ve svých videoklipech. Rozplakala se a fanouškům vzkazovala, jak moc pro ni britská cena znamená.

Cenu za nejlepšího zahraničního zpěváka získal americký rapper Jay-Z."Dokázali jsme, že s hip-hopem lze prorazit kdekoli na světě," prohlásil Jay-Z. Domácím – tedy britským – objevem roku se stala chlapecká kapela JLS, finalista soutěže X Factor před dvěma lety, nejlepší kapelou se stali Kasabian, zatímco Oasis si odnesli cenu za nejlepší desku posledních třiceti let (What’s The Story) Morning Glory? Už dříve bylo jasné, že cenu za celoživotní přínos dostane Robbie Williams.

Články, které by tě mohly zajímat