Právě vysíláme

LP se inspirovala osmdesátkami, taneční pecku nahrávala v Palm Springs

13. srpna 2023 8:10
LP se inspirovala osmdesátkami, taneční pecku nahrávala v Palm Springs

LP posílá fanouškům po skladbách Golden a One Like You další ukázku z připravovaného alba Love Lines, které vyjde 29. září. Novinka se jmenuje Love Song a zpěvačka ji nahrávala v Los Angeles.

„Když jsme nahrávali v Palm Springs, pracovala jsem s Ashtonem Irwinem z kapely 5 Seconds of Summer. A on moc chtěl, abychom během té session udělali nějakou optimistickou písničku. Vymyslel rytmus a můj kytarista Martin dodal riff,“ vzpomíná LP.

„Napadl mě název Love Song. Je samozřejmě velmi generický, ale já jsem cítila, že bych ho mohla koncepčně vybrousit do originálního příběhu. Dlouho jsme na skladbě pracovali, předělávali pořadí jejích jednotlivých částí i akordů a pak to konečně začalo plynout a dostávat tvar. Když jsme skončili, nebyla jsem si výsledkem zpočátku jistá, ale někdy, když si člověk sedne k písničce, nakonec si řekne: Páni… to přišlo zničehonic, a uvědomí si, co má. A to se stalo i tady,“ dodává autorka.

V roce 2017 se LP stala globálním fenoménem díky hitu Lost On You, který se umístil na prvním místě v hitparádách osmnácti zemí. Od té doby nasbírala více než tři miliardy streamů napříč platformami a vystupovala před vyprodanými hledišti ve více než 150 městech po celém světě. A přestože její podmanivá a výbušná vystoupení dokážou nadchnout publikum všech kultur, jazyků a prostředí, jádrem uměleckého projevu LP zůstává tvorba muziky.

„Psaní písní je pro mě způsob, jak se dostat do nitra svého vlastního světa a najít zde originalitu, kterou sama pro sebe potřebuju,“ vysvětluje LP. Na hudební scéně ostatně začínala jako autorka skladeb pro takové popové megahvězdy, jakými jsou Rihanna, Christina Aguilera nebo Céline Dion. A 29. září vydá své sedmé studiové album Love Lines.

Články, které by tě mohly zajímat